Home / Business / Economia elitelor ne va distruge pe toți, chiar dacă suntem bogați

Economia elitelor ne va distruge pe toți, chiar dacă suntem bogați

Timp de peste 30 de ani am considerat ca adevăr demonstrat ceva ce în realitate este fals. Economiști în care am avut încredere că știu mai bine decât noi s-au înșelat. În tot acest timp oamenii au avut de suferit și suferă în continuare. Un mit economic perfid este în special acela că dacă avuția se duce mai întâi la elită, de acolo se va prelinge în jos în toate sferele economice prin cheltuieli și investiții. Dacă vrem să avem o economie despre care într-o bună zi să putem spune că este notabil mai puțin dementă, trebuie să vedem adevărata față a economiei actuale, scrie pe blogul ziarului american Huffington Post Scott Santens, scriitor și susținător al venitului de bază.

Această credință, că este benefic pentru toată lumea să cedezi o porție tot mai mare din plăcintă vârfului spectrului economic deoarece ceea ce rămâne va crește, este atacată de jucători chiar importanți, cum ar fi FMI și OCDE.  Ideea a început să fie combătută cu atâta îndârjire încât cine îi mai este credincios se poate considera un zombi, un mort viu.

Dacă analizăm datele, vom pleca de la comparația dintre bonusurile de pe Wall Street și efectele de multiplicator economic al banilor cu mișcare rapidă, trecem prin cercetările care pun în paralel creșterea economică și distribuirea inegală a veniturilor și ajungem la ceea ce ne-au demonstrat până acum transferurile globale de bani și efectele pe care le au miliardarii asupra economiei. Să ardem, deci, cu napalm, această idee-zombi a creșterii economice prin distribuire inegală a avuției.

Într-o analiză a Institute for Policy Studies se arată că fiecare dolar suplimentar care intră în buzunarele celor cu salarii mici adaugă câte 1,21 de dolari la economia națională.

Sursa: money.ro

Timp de peste 30 de ani am considerat ca adevăr demonstrat ceva ce în realitate este fals. Economiști în care am avut încredere că știu mai bine decât noi s-au înșelat. În tot acest timp oamenii au avut de suferit și suferă în continuare. Un mit economic perfid este în special acela că dacă avuția se duce mai întâi la elită, de acolo se va prelinge în jos în toate sferele economice prin cheltuieli și investiții. Dacă vrem să avem o economie despre care într-o bună zi să putem spune că este notabil mai puțin dementă, trebuie să vedem adevărata…

Review Overview

About Mihai Vasile

x

Check Also

Bulgaria da din nou clasa Romaniei cu statiunile de la Marea Neagra. Topul celor mai ieftine destinatii din Europa

Statiunea Sunny Beach din Bulgaria ...

Nori negri la Rulmenți Bârlad! Se vorbește de un nou val de disponibilizări

Răzvan CĂLIN Nori negri s-ar ...

Generăleasa Placinta și ideile minunate! Soluția elegantă prin care elevii de la Liceul Tehnologic ”Petru Rareș” le-au transmis autorităților locale că școala are nevoie de bani!

Preparatele au fost prezentate aleșilor ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: