Google+
Home » Invatamant » Elevii pricepuți la matematică, așteptați de “Profu’ de mate”

Elevii pricepuți la matematică, așteptați de “Profu’ de mate”

de Roxana NĂSTASĂ

Elevii vasluieni de clasele II-VIII care vor să-și evalueze cunoștințele de matematică sunt invitați la un concurs de tip grilă, “Profu’ de mate”. Este un concurs pe care elevii pot să-l susțină de la școală, de acasă, la orice oră, numai în perioada prevăzută în calendarul concursului. Este recomandată însă, susținerea concursului în unitățile școlare, sub supravegherea cadrelor didactice.

Calendarul de desfășurare este întocmit în așa fel, încât punctajul obținut să reflecte cunoștințele dobândite înaintea evaluărilor finale, semestriale.  Vor fi două etape de desfășurare, câte una în fiecare semestru. Prima etapă se desfășoară în perioada 23-29 noiembrie 2015 și poate fi susținută începând cu data de 23 noiembrie, ora 9:00, până în data de 29 noiembrie, ora 16:00.

Cea de a doua etapă se desfășoară în perioada 9-15 mai 2016 și poate fi susținută începând cu data de 9 mai, ora 9:00, până în data de 15 mai, ora 16:00. Punctajul obținut se generează pe loc, la încheierea testului, iar elevului participant i se acordă o diplomă în format digital pe care o poate printa, în vederea întocmirii portofoliului personal. Timpul alocat este de două ore, iar concursul poate fi susținut o singură dată.

Elevii claselor II- IV au de rezolvat 40 de subiecte, iar elevii claselor V-VIII au de rezolvat 60 de subiecte. Toate subiectele sunt de tip grilă, având fiecare câte cinci variante de răspuns, dintre care numai una este cea corectă. Site-ul oficial al concursului este la adresa http://profu112.ro/ Pentru susținerea concursului elevii își creează un cont pe acest site și urmează instrucțiunile de înscriere. La finalul etapei de concurs, elevii se vor regăsi într-un clasament pe an de studiu, la nivel național.

Comments

comments

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: