Home » Social » ”Înțelepciunea umorului, umorul înțelepciunii”

”Înțelepciunea umorului, umorul înțelepciunii”

La sala de lectură a Bibliotecii Județene ”Nicolae Milescu Spătarul” Vaslui a avut loc cea de a patra întâlnire din cadrul conferinței desfășurată sub genericul ”După amiezi culturale la Vaslui”.

Moderatorul fiecărei întâlniri, profesorul universitar Constantin Dram, de la Universitatea ”A. I. Cuza” Iași, prezentati materialul cu tema ”Ințelepciunea umorului, umorul ințelepciunii”, în care a reflectat, pe larg,  opera scriitorului Mihail Sadoveanu. Tema și autorul nu au fost alese la întâmplare, luna noiembrie însemnând și ”Luna Sadoveanu”, în care este cinstită opera ”Ceahlăului literaturii românești”.

”Avem diferite momente în viață. Momente mai puțin plăcute, pesimiste, momente de neliniște. Dacă citim câteva rânduri din opera lui Sadoveanu cu siguranță ne vom liniști. Și ne vom liniști tocmai datorită comicului folosit de Sadoveanu”, a spus Dram. Acesta a povestit, cu tâlc, din scrierile celui născut in anul 1880 la Pașcani, spre deliciul celor prezenți.

”A bătut țara în lung și în lat. A făcut-o pe jos, în tinerețe, fiind în putere, mai apoi cu trăsura, iar in anii bătrâneții cu mașina”, a incheiat Dram. (Dorelian  David)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: