Home » Justitie » Judecătorii au fost insensibili la dorința cultivatorilor de canabis din Vinderei de a petrece sărbătorile în libertate

Judecătorii au fost insensibili la dorința cultivatorilor de canabis din Vinderei de a petrece sărbătorile în libertate

de Marian MOCANU
Judecătorii Tribunalului Vaslui au prelungit, vineri, mandatele de arestare ale celor doi tineri din Vinderei care și-au făcut adevărate culturi de canabis în curte. Cu toate că sunt conștienți de gravitatea acuzațiilor de trafic și deținere de droguri, precum și de trafic cu minori, Tudorel Bîgu și Petrică Crăciun au cerut totuși instanei să fie cercetați în libertate, în arest la domiciliu. Descoperirea culturilor de canabis a fost făcută luna trecută, din întâmplare, de către procurorii DIICOT. Aceștia au percheziționat locuințele celor doi pentru că-i bănuiau de trafic de minori, nicidecum de trafic de droguri.
Tudorel Bîgu și Petrică Crăciun au fost arestați preventiv, luna trecută, sub acuzațiile de trafic de minori, trafic de droguri și posesie de droguri în vederea consumului propriu.
Inițial ei intraseră în vizorul procurorilor după ce au convins o tânără de doar 16 ani, cu care ocazional întrețineau relații sexuale, să se prostitueze. Cei doi o ofereau, contra unor sume modice, unor bărbați din Bârlad sau Berești, județul Galați, dornici de partide de sex cu fete tinere, și-și păstrau marea parte din bani. Nu s-au mulțumit cu atât și, dornici de senzații mai tari, cei doi consumau și droguri pe care, se pare, le ofereau și tinerei în schimbul favorurilor sexuale. După un timp, Bîgu a trecut la lucruri mai serioase. A adus din Spania semințe de canabis pe care le-a plantat în curtea lui Crăciun, unde a înființat o adevărată plantație. Plantele erau sădite la vedere, chiar lângă gard, însă nimeni dintre vecini nu și-a dat seama de existența culturii de „cânepă sălbatică”.
Doar întâmplarea a făcut ca planțația de canabis să fie descoperită de procurorii DNA. În impul percheziției la domiciile celor doi, un polițist a observat plantele. În casa lui Crăciun s-au găsit nu mai puțin de 14,65 kg de canabis, o parte fiind deja uscat și pregătit pentru livrare.
În timpul anchetei, Petrică Crăciun, chiar dacă a recunoscut că a avut relații sexuale cu minora în vârstă de 16 ani, nu a recunoscut și acuzațiile de trafic de droguri. El le-a declarat anchetatorilor că „iarba” din curtea sa ar fi fost plantată de Bîgu fără știrea sa, pe când era plecat la muncă în străinătate. Reîntors acasă, Crăciun nu și-a dat seama ce plante are în ogradă, considerându-le niște buruieni crescute pe lângă gard, pe care chiar voia să le taie!
În ciuda afirmațiilor sale, judecătorii Tribunalului Vaslui au decis vineri, 20 noiembrie, prelungirea cu încă 30 de zile a mandatelor de arestare preventivă a ambilor cultivatori de droguri. În ciuda infracțiunilor grave de care sunt acuzați, cei doi au dat dovadă și de tupeu.  Atât Bîgu, cât și Crăciun ar fi vrut să fie judecați în libertate, în acest sens cerând judecătorilor înlocuirea măsurii de arest preventiv cu cea de arest la domiciliu. Cererea a fost respinsă de judecători, astfel că cei doi au șanse foarte mari să petreacă sărbătorile de iarnă în arestul Inspectoratului Județean de Poliție.

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: