Google+
Home » Administratie » Lecția pe care a dat-o un om cinstit după ce a găsit 100 de lei pe holul Primăriei Bârlad

Lecția pe care a dat-o un om cinstit după ce a găsit 100 de lei pe holul Primăriei Bârlad

Ce ați face dacă ați găsi 100 de lei pe stradă sau într-o instituție publică? Probabil că mulți și-ar însuși-o. Și totuși, mai există excepții. Una dintre ele se numește Toni Gabriel Venin. Vineri dimineață, în jurul orei 9.30, bârlădeanul se afla cu treabă în primărie, când, dintr-o dată a văzut pe jos o bancnotă de 100 de lei. S-a uitat în dreapta, în stânga, nu a văzut pe nimeni plângându-se că a pierdut banii și în loc să bage hârtia în buzunar, a predat-o polițistului local care asigura paza instituției.
„În jurul orei 9.30, un cetățean a venit și mi-a spus că a găsit 100 de lei în holul primăriei, și că ar dori să-i fie returnată, dacă se poate, celui care a pierdut-o. I-am luat numele, adresa și numărul de telefon pentru eventuale lămuriri. Au mai fost două persoane care au asistat la gestul deosebit al bărbatului, mai rar întâlnit pe la noi”, a declarat polițistul local aflat în tură vineri dimineață.
Este greu de găsit păgubitul mai ales că nimeni nu a venit să se plângă polițistului că a pierdut vreun ban. Poate că cel care a depistat că-i lipsesc bani s-o fi gândit că i-a căzut pe stradă sau dacă s-o fi întâmplat în primărie, banii au fost însușiți. Problema se poate rezolva însă cu ajutorul administratorului rețelei de calculatoare al primăriei. Instituția este supravegheată cu camere de luat vederi, una fiind îndreptată chiar spre locul unde a fost găsită bancnota. Polițistul local a luat legătura cu firma care administrează camerele de supraveghere și aceasta a trimis deja un reprezentant la fața locului care urmează să verifice imaginile surprinse de camere. Vom afla, probabil, dacă banii pierduți sunt ai unui salariat al instituției sau ai unui contribuabil venit să-și plătească obligațiile către bugetul local. Deși, pentru unii pare o sumă mică, pentru un pensionar sau un contribuabil cu salariul minim, 100 de lei reprezintă ceva. (Mihaela NICULESCU)

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: