Home / Business / Ministrul Economiei a venit la Guvern pe un salariu de 10 ori mai mic

Ministrul Economiei a venit la Guvern pe un salariu de 10 ori mai mic

Cine pleacă dintr-un post călduț, plătit regește ca să facă treabă pentru țară? Ați spune că nimeni! Iată că există, totuși, și astfel de persoane. Una dintre ele este Costin Borc, proaspăt ministru al Economiei. De acum înainte va pleca acasă cu un salariu mai mic de zece ori față de cel pe care-l câștiga la privat. Și nu este singurul care sacrifică bugetul familiei.

“Vrem un Guvern de tehnocrați”. Asta au cerut românii, asta au primit. Mulți s-au gândit că niște adevărați specialiști, care au făcut performanță în mediul privat, nu vor veni pe bani puțini. Dar iată că pentru CV au acceptat câțiva să muncească în slujba statului. Ba chiar, au promis să facă treabă bună.

Unul dintre ei este Costin Borc (50 de ani), ministrul Economiei și vicepremier.

Surse din cadrul Patronatului din Industria Cimentului au dezvăluit pentru Click! că acesta avea un salariu uriaș din poziția de director general al Lafarge România: 135.000 de lei, adică 30.000 € pe lună. Dacian Cioloș și întreaga echipă venită de pe funcții importante de la Comisia Europeană (CE) ca să-l sprijine au și ei de suferit. Câștigul lor s-a diminuat văzând cu ochii, potrivit ultimului buletin statistic al CE.

Ce salarii au noii miniștri

  • Dacian Cioloș, premierul țării, are un salariu de 15.108 lei. Din poziția de consilier al președintelui CE câștiga 66.600 de lei (14.800 euro)
  • Anca Paliu, ministrul Finanțelor, are un salariu de 13.365 lei. Ca și expert economic la CE avea 53.100 lei (11.800 euro)
  • Cristina Palmer, ministrul Mediului, are un salariu de 13.365 lei. Ca șef de unitate la CE câștiga 39.600 lei (8.800 euro)
  • Ciprian Bucur, ministru pentru Relația cu Parlamentul, are un salariu de 13.365 lei. Ca șef de serviciu câștiga 27.900 lei (6.200 euro)
  • Mihnea Motoc, ministrul Apărării, are un salariu de 13.365 lei. Ca ambasador al României în Marea Britanie câștiga 17.100 lei (3.800 euro)
  • Victor Grigorescu, ministrul Energiei, câștigă 13.365 lei. Ca membru al CA Electrica avea 11.250 de lei (2.500 euro) și bonus anual de 45.000 de lei

Sursa: click.ro

Cine pleacă dintr-un post călduț, plătit regește ca să facă treabă pentru țară? Ați spune că nimeni! Iată că există, totuși, și astfel de persoane. Una dintre ele este Costin Borc, proaspăt ministru al Economiei. De acum înainte va pleca acasă cu un salariu mai mic de zece ori față de cel pe care-l câștiga la privat. Și nu este singurul care sacrifică bugetul familiei. “Vrem un Guvern de tehnocrați”. Asta au cerut românii, asta au primit. Mulți s-au gândit că niște adevărați specialiști, care au făcut performanță în mediul privat, nu vor veni pe bani puțini. Dar iată că…

Review Overview

About Mihai Vasile

x

Check Also

Bulgaria da din nou clasa Romaniei cu statiunile de la Marea Neagra. Topul celor mai ieftine destinatii din Europa

Statiunea Sunny Beach din Bulgaria ...

Nori negri la Rulmenți Bârlad! Se vorbește de un nou val de disponibilizări

Răzvan CĂLIN Nori negri s-ar ...

Generăleasa Placinta și ideile minunate! Soluția elegantă prin care elevii de la Liceul Tehnologic ”Petru Rareș” le-au transmis autorităților locale că școala are nevoie de bani!

Preparatele au fost prezentate aleșilor ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: