Google+
Home » National » ANAF: Primele 10 persoane cu averi mari verificate au avut în 2011 venituri nedeclarate de 87 milioane lei

ANAF: Primele 10 persoane cu averi mari verificate au avut în 2011 venituri nedeclarate de 87 milioane lei

Primele zece persoane fizice din grupul celor 336 cu averi mari, de peste 20 milioane euro, identificate și verificate de ANAF au realizat în anul 2011 venituri nedeclarate de 86,9 milioane lei, pentru care trebuie să plătească un impozit de circa 14 milioane lei, a anunțat luni autoritatea. 

“În anul 2015 au fost finalizate verificãrile fiscale în cazul primelor 10 persoane din grupul PFAM care este format din 336 persoane, asupra cărora se fac analize și verificări privind riscurile fiscale și se aplică programe de conformare”, se arată într-un comunicat al ANAF.

Din suma totală, veniturile nedeclarate cu sursă neidentificată au reprezentat 23,77 milioane lei, pentru care persoanele fizice datorează un impozit pe venit suplimentar de 3,8 milioane lei și penalități de întârziere și dobânzi de circa 2,44 milioane lei.

Veniturile cu sursă identificată au totalizat 63,17 milioane lei. Pentru acestea, cei verificați trebuie să achite 10,1 milioane lei impozit pe venit suplimentar, iar dobânzile și penalitățile de întârziere sunt în curs de calculare. 

Fiscul precizează că a analizat, pentru aceste zece persoane, operațiunile desfășurate prin peste 480 de conturi bancare (peste 100.000 de tranzacții) transmise de instituțiile de credit, operațiuni desfășurate de persoanele fizice cu peste 120 de societăți comerciale (peste 10.000 de operațiuni). Totodată, au fost prelucrate informații privind deținerile patrimoniale primite de la peste 100 de autorități ale administrației publice locale (servicii de impozite și taxe locale).

“Mare parte dintre activitățile și tranzacțiile verificate presupun analize complexe: activități investiționale diverse, tranzacții cu instrumente financiare pe piețele interne și internaționale, tranzacții disimulate sau artificiale, multiple operațiuni cu numerar, inclusiv de valori semnificative, pentru care au fost prezentate informații neclare, insuficiente sau contradictorii (aspect datorat reticenței contribuabililor de a furniza astfel de informații)”, se mai arată în comunicat.

Verificările fiscale prealabile documentare (VFPD), din cadrul programul de asigurare a conformării fiscale a persoanelor fizice cu averi mari, de peste 20 milioane de euro, au fost declanșate în anul 2013. Anul trecut, Fiscul a inițiat verificări fiscale la persoanele fizice pentru care s-a constatat cu ocazia VFPD îndeplinirea condițiilor legale privind diferența semnificativă între veniturile estimate pe baza situației fiscale personale și cele declarate organelor fiscale.

Sursa: mediafax.ro

Comments

comments

Primele zece persoane fizice din grupul celor 336 cu averi mari, de peste 20 milioane euro, identificate și verificate de ANAF au realizat în anul 2011 venituri nedeclarate de 86,9 milioane lei, pentru care trebuie să plătească un impozit de circa 14 milioane lei, a anunțat luni autoritatea.  "În anul 2015 au fost finalizate verificãrile fiscale în cazul primelor 10 persoane din grupul PFAM care este format din 336 persoane, asupra cărora se fac analize și verificări privind riscurile fiscale și se aplică programe de conformare", se arată într-un comunicat al ANAF. Din suma totală, veniturile nedeclarate cu sursă neidentificată…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: