Google+
Home » Invatamant » Au apărut modele de subiecte la bac!

Au apărut modele de subiecte la bac!

Ministerul Educației a publicat modele de subiecte și bareme de corectare pentru examenul de Bacalaureat 2016. Elevii de clasa a XII-a care susțin examenul în vară pot vedea deja cum vor arăta subiectele pentru toate materiile, pe site-ul www.edu.ro. Elevii care au trecut anul acesta în clasa a XII-a vor susține examenul de bacalaureat în perioada 13 iunie – 8 iulie. Absolvenții de liceu vor avea până în 1 iulie probele orale și de competențe digitale, iar din 4 iulie vor fi probele scrise, rezultatele finale urmând să fie afișate în 16 iulie.

Potrivit calendarului examenului de bacalaureat din 2016 prima sesiune va avea loc în perioada iunie – iulie, candidații având opțiunea să se înscrie în perioada 30 mai – 3 iunie. Cursurile la clasele a XII-a și a XIII-a se vor încheia în 3 iunie 2016.

Examenul de bacalaureat din 2016 va începe în 13 iunie, cu proba de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română, susținută până în 15 iunie. În perioada 15-17 iunie va avea loc proba de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, urmată în 21-24 iunie de proba de evaluare a competențelor digitale și în 27 iunie – 1 iulie de proba de evaluare a competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională.

Probele scrise de la bacalaureat vor fi susținute în 4 iulie la limba și literatura română și în 5 iulie la limba și literatura maternă. Testarea va continua în 6 iulie cu proba obligatorie a profilului și în 8 iulie cu proba la alegere a profilului și specializării.

Rezultatele vor fi afișate în 12 iulie, până la ora 16.00, iar contestațiile vor fi depuse în aceeași zi, între orele 16.00 și 20.00. Rezultatele finale vor fi afișate în 16 iulie. (Roxana NĂSTASĂ)

Comments

comments

Ministerul Educației a publicat modele de subiecte și bareme de corectare pentru examenul de Bacalaureat 2016. Elevii de clasa a XII-a care susțin examenul în vară pot vedea deja cum vor arăta subiectele pentru toate materiile, pe site-ul www.edu.ro. Elevii care au trecut anul acesta în clasa a XII-a vor susține examenul de bacalaureat în perioada 13 iunie – 8 iulie. Absolvenții de liceu vor avea până în 1 iulie probele orale și de competențe digitale, iar din 4 iulie vor fi probele scrise, rezultatele finale urmând să fie afișate în 16 iulie. Potrivit calendarului examenului de bacalaureat din 2016…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: