Home / Sanatate / Nevoie de sânge cu Rh negativ la Secția de Terapie Intensivă a spitalului bârlădean

Nevoie de sânge cu Rh negativ la Secția de Terapie Intensivă a spitalului bârlădean

Sange CTSSecția de Terapie Intensivă a Spitalului de urgență „Elena Beldiman” din Bârlad are nevoie de refacerea rezervei de sânge. La sfârșitul săptămânii trecute, un pacient în stare gravă, cu grupa A II negativ a avut nevoie de sânge, dar stocul era pe terminate. În cele din urmă, situația s-a rezolvat cu ajutorul Centrului de Transfuzie Sanguină Bârlad, care a trimis pungi cu sânge din această grupă.
„Am fost solicitați să punem la dispoziția Spitalului <<Beldiman>>, vineri, 20 noiembrie, sânge din grupa AII Rh negativ. Trebuie spus că grupele cu Rh negativ sunt, de regulă, cele mai puțin reprezentate, având în vedere că un procent mic din populație are Rh negativ. Secția ATI avea nevoie de această grupă și, din fericire, am putut răspunde prompt”, a declarat dr. Violeta Nistor, directoarea Centrului Județean de Transfuzie Sanguină Bârlad.
Solicitarea medicului Ion Chilinciuc, șeful secției Terapie Intensivă (ATI) a fost pentru refacerea stocului de sânge. Este bine ca acest stoc să fie acoperit pentru a nu exista sincope în realizarea actului medical și pentru a nu pune în pericol viața pacienților.
„Spitalul bârlădean face un apel către populație în vederea donării de sânge, mai ales din grupele cu Rh negativ. Sunt momente în care secția ATI se confruntă cu cazuri foarte grave, victime ale agresiunilor fizice sau accidentelor de circulație ori casnice și atunci are nevoie de sânge potrivit ca grupă și Rh cu cea a pacientului venit în urgență”, a declarat Adrian Gheorghiu, reprezentantul spitalului bârlădean în relația cu mass-media.
După campania organizată acum două săptămâni de Direcția de Sănătate Publică, când numărul donatorilor la Centrul de Transfuzii din Bârlad se dublase, situația a revenit la numărul obișnuit de donatori. Se donează ca și înainte, adică în număr mulțumitor. Ar fi de dorit să crească însă numărul donatorilor de sânge cu grupe cu Rh negativ. (Mihaela NICULESCU)

About Mihai Vasile

x

Check Also

Bebeluș de șapte luni, în stare de inconștiență după ce ar fi căzut dintr-un premergător

Un bebeluș de șapte luni ...

Spitalul Județean de Urgență Vaslui primește 1,4 milioane de lei pentru plata salariilor

de Dănuț CIOBANU Spitalul Județean ...

Femeie intrată în stare de inconștiență, în timpul slujbei, în curtea bisericii din centrul Vasluiului

O femeie de 65 de ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: