Google+
Home » Social » Se fură lemne… ca în codru, în județul Vaslui

Se fură lemne… ca în codru, în județul Vaslui

Apropierea iernii e prilej de bătaie de cap pentru vasluienii care folosesc lemne pentru a se încălzi. Atât pentru cei care și le procură în mod cinstit, dar și pentru aceia care caută în fel și chip să și le însușească ilegal. Căci nu e lucru ușor să duci de nas atâta lume ca să-ți aduci un car-două de lemne la tine în bătătură.

O pot confirma cu mâna pe inimă patru ”gospodari” din județul Vaslui, cărora încercarea de a șterpeli lemne pentru iarnă nu le-a ieșit, căci au fost prinși de poliție. Doi dintre ei, în vârstă de 28 și, respectiv, 31 de ani, au fost depistați în localitatea Băcești transportând cu căruța 1,1 metri cubi de lemn de foc, fără a deține documente de proveniență și transport pentru acesta. Pe raza comunei Dumești, alte două persoane în vârstă de 35, respectiv 60 de ani transportau fără acte de proveniență cantitatea de 1,6 mc lemn de foc. Toți patru s-au întors acasă cu căruțele goale, deoarece polițiștii le-au confiscat lemnul, iar ei s-au ales cu niște amenzi în urma cărora nu se vor vedea calzi prea curând.
În această perioadă, polițiștii vasluieni de ordine publică au constatat nu mai puțin de 88 de încălcări ale legii, în ceea ce privește domeniul silvic, amenzile date însumând 21.185 lei.Numai săptămâna trecută au fost instituite 28 de filtre pe drumurile publice. (George PROCA)

Apropierea iernii e prilej de bătaie de cap pentru vasluienii care folosesc lemne pentru a se încălzi. Atât pentru cei care și le procură în mod cinstit, dar și pentru aceia care caută în fel și chip să și le însușească ilegal. Căci nu e lucru ușor să duci de nas atâta lume ca să-ți aduci un car-două de lemne la tine în bătătură. O pot confirma cu mâna pe inimă patru ”gospodari” din județul Vaslui, cărora încercarea de a șterpeli lemne pentru iarnă nu le-a ieșit, căci au fost prinși de poliție. Doi dintre ei, în vârstă de 28…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: