Home » Social » Week-end prelungit de Ziua Națională a României

Week-end prelungit de Ziua Națională a României

de Marian MOCANU

Bugetarii, și nu numai, vor avea parte de o mică vacanță cu ocazia Zilei Naționale a României. În ceea ce-i privește pe angajații din sectorul privat, aceștia ori vor fi liberi, ori li se vor compensa zilele lucrate, în caz contrar angajatorii riscând amenzi.

Vasluienii, ca de altfel toți românii din câmpul muncii, vor avea parte de o mini-vacanță. Conform Codului Muncii, zilele de 30 noiembrie – sărbătoarea Sfântului Andrei, protectorul României, și 1 Decembrie, Ziua Națională, au fost declarate zile nelucrătoare. În aceste condiții, dat fiind că cele două sărbători cad în zilele de luni, respectiv marți, salariații vor beneficia de un week-end prelungit. În general, de aceste zile nelucrătoare beneficiază în mod sigur lucrătorii din sistemul bugetar și cel bancar. Conform Codului Muncii și salariații din sistemul privat ar trebui să aibă parte de liber în cele două zile dar, de multe ori, acest lucru nu se întâmplă, cel puțin pentru cei care lucrează în comerț. Conform legii angajatorii care nu asigură compensarea cu timp liber corespunzător în următoarele 30 de zile sau care nu acordă sporul salarial menționat riscă să primească amenzi de la 5.000 la 10.000 de lei.

Ziua de 30 noiembrie a fost declarată drept zi nelucrătoare în anul 2012, dar acum este prima dată când această sărbătoare pică în timpul săptămânii.

de Marian MOCANU Bugetarii, și nu numai, vor avea parte de o mică vacanță cu ocazia Zilei Naționale a României. În ceea ce-i privește pe angajații din sectorul privat, aceștia ori vor fi liberi, ori li se vor compensa zilele lucrate, în caz contrar angajatorii riscând amenzi. Vasluienii, ca de altfel toți românii din câmpul muncii, vor avea parte de o mini-vacanță. Conform Codului Muncii, zilele de 30 noiembrie – sărbătoarea Sfântului Andrei, protectorul României, și 1 Decembrie, Ziua Națională, au fost declarate zile nelucrătoare. În aceste condiții, dat fiind că cele două sărbători cad în zilele de luni, respectiv…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: