Google+
Home » Invatamant » Avem proiectant și constructor pentru sala de sport a Școlii ”Episcop Iacov Antonovici”!

Avem proiectant și constructor pentru sala de sport a Școlii ”Episcop Iacov Antonovici”!

de Răzvan CĂLIN

Proiectul sălii va fi realizat de o firmă din Iași, iar construcția obiectivului va fi realizată de o societate din Botoșani.

După cum am mai scris în paginile cotidianului nostru, Compania Națională de Investiții (CNI) a desemnat recent câștigătorul licitației pentru execuția sălii de sport de la Școala gimnazială ”Episcop Iacov Antonovici” din Bârlad. De fapt, vorbim despre doi câștigători pentru că e vorba despre un parteneriat de firme care s-au asociat pentru a duce la bun sfârșit acest proiect. Prin urmare, SC BODO INVEST SRL Iași va fi firma ce va executa partea de proiectare, iar SC ABC – CON INTERNATIONAL SRL Botoșani va construi obiectivul. Valoarea investiției se ridică la 51 de miliarde de lei vechi, sumă ce va fi suportată în întregime de CNI.

Cel mai probabil, lucrările de construcție a sălii vor fi demarate în toamna anului viitor.

Școala ”Episcop Iacov Antonovici” și Colegiul Național ”Gheorghe Roșca Codreanu” sunt cele două instituții de învățământ bârlădene cărora edilii au promis că vor face lobby la București pentru a fi dotate cu săli de sport moderne. Urmează ca tot la CNI să se deruleze și licitația pentru execuția sălii de sport a Colegiului ”Codreanu”. Pentru ambele instituții de învățământ lipsa unei săli de sport a reprezentat dintotdeauna o foarte mare lacună care a pus serioase piedici procesului instructiv-educativ. Problemele se amplificau mai ales în perioada sezonului rece, când din cauza temperaturilor scăzute, orele de sport se derulau (dacă se poate spune așa) în sălile de curs ale unităților școlare. Însă, nici perioada sezonului cald nu era lipsită de probleme. Așa – zisele terenuri de sport (în realitate niște platouri care cândva fuseseră acoperite cu un strat de bitum) arată acum de parcă au fost supuse unui bombardament: pline de gropi, pe unele porțiuni cu stratul de bitum umflat și crăpat, formând mici movilițe etc. Pe scurt, o stare deplorabilă, în care elevii se accidentează mai mereu, așa încât după o oră de sport ajung acasă cu picioarele și mâinile pline de julituri și vânătăi. În cazul fericit în care nu suferă accidentări mai serioase.
Cele două viitoare săli de sport vor avea dotări moderne, inclusiv vestiare, dușuri și chiar tribune cu câte 180 de locuri. În Bârlad, doar Colegiul Tehnic „Alexandru Ioan Cuza” și Școala gimnazială „George Tutoveanu” mai au în dotare astfel de săli de sport, însă niciuna nu este prevăzută cu tribune. Ambele au fost construite tot cu fonduri de la CNI.

Comments

comments

de Răzvan CĂLIN Proiectul sălii va fi realizat de o firmă din Iași, iar construcția obiectivului va fi realizată de o societate din Botoșani. După cum am mai scris în paginile cotidianului nostru, Compania Națională de Investiții (CNI) a desemnat recent câștigătorul licitației pentru execuția sălii de sport de la Școala gimnazială ”Episcop Iacov Antonovici” din Bârlad. De fapt, vorbim despre doi câștigători pentru că e vorba despre un parteneriat de firme care s-au asociat pentru a duce la bun sfârșit acest proiect. Prin urmare, SC BODO INVEST SRL Iași va fi firma ce va executa partea de proiectare, iar…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Razvan Calin

%d blogeri au apreciat: