Home / Social / E-ON Moldova, cât de gros ți-e obrazul? Un bârlădean a plătit timp de doi ani curentul electric al vecinului

E-ON Moldova, cât de gros ți-e obrazul? Un bârlădean a plătit timp de doi ani curentul electric al vecinului

de Mihaela NICULESCU

Politica absurdă și, deseori, batjocuritoare a companiei E-ON chiar și în relația cu cei mai onești clienți nu mai este demult o noutate, însă în anumite cazuri întrece orice limită. Este de neadmis ca E-ON să treacă vreodată cu vederea o cât de mică încurcătură, abatere, neregulă, întârziere. Nimic nu se iartă, totul se pedepsește. Crunt, fără scuze și explicații.

Contor stalpNu și atunci când vine vorba de propriile greșeli ale acestei companii. Care, de regulă ard tare: atât buzunarele, cât și obiectele noastre electrice, cumpărate cu trudă și ani întregi de sacrificii. În astfel de cazuri, responsabilii E-ON sfidează, pur și simplu. Se ascund în spatele hârtiilor, a anchetelor interminabile și nu se întâmplă, vreodată, să-și ceară măcar scuze. De plata unor despăgubiri celor față de care greșesc, nici nu poate fi vorba.

Așa cum i s-ar cuveni, de exemplu, unui bârlădean care a plătit timp de doi ani facturile la energie electrică a vecinului, mult mai mari decât ale sale, în loc să plătească numărul real de kilowați consumați în gospodăria sa. Alexandru Buruiană locuiește pe Aleea liliacului și a aflat recent că, din cauza unei încurcături la montarea contorilor a fost forțat să plătească mai multă energie decât consumase, deși omul s-a străduit mult să facă economie.

Totul a ieșit la iveală după ce a solicitat o echipă E-ON pentru că rămăsese fără curent electric. Echipa care a efectuat lucrările de intervenție la rețeaua electrică a fost și cea care i-a dat neașteptata veste. Omul era uluit de valoarea facturilor de la E.ON, exagerată față de cât socotea el că ar trebui să plătească.
„Încercam să fac economie și cu toate astea facturile erau măricele. În 2014, după ce primisem într-o lună o factură, după câteva zile mi-a venit alta de 500 de lei. Am fost la sediul E.ON pentru lămuriri și mi s-a spus că era vorba despre o regularizare. După aproape un an, aveam să aflu că, de fapt, factura era pentru consumul de electricitate al vecinului meu. Mi-aduc aminte că atunci vecinul a făcut mai multe lucrări în gospodărie, pentru care a folosit aparatul de sudură și a consumat mai mult”, a ne-a declarat Alexandru Buruiană.
Păgubitul a mai spus că încurcătura s-a produs în octombrie 2012, când o echipă de la o firmă aflată sub contract cu E.ON a trebuit să mute contoarele din case pe stâlpi. Atunci contorul său a fost trecut pe numele vecinului și invers.
Pe data de 22 octombrie, păgubitul a depus o cerere către conducerea E.ON Târgu Mureș, pentru care a primit numărul de înregistrare 6020461009. Bârlădeanul dorește să i se facă dreptate și să fie scutit de achitarea facturilor până la acoperirea sumei plătite în plus. Nu are nici un conflict cu vecinul său, chiar dacă acesta a fost în câștig, întrucât vina nu îi aparține.

Contactat de reporterii Est News, Corneliu Zaiț, purtătorul de cuvânt al E.ON Moldova, a dat o declarație seacă, potrivit căreia ”cazul” este pe masa responsabililor companiei și că atunci cănd ancheta se va finaliza vom primi un punct de vedere oficial. Așteptăm cu real interes.

About Mihai Vasile

One comment

  1. Da` toti smecherii care fura curent ii vede careva? De la supermarketuri la firme mari?

x

Check Also

Angajările la DGASPC, suspendate până la adoptarea bugetului instituției

Austeritate la DGASPC Vaslui! Deși Direcția ...

Criza de mecanizatori paralizează activitățile din agricultura județului Vaslui

de Dănuț CIOBANU  Agricultura județului Vaslui ...

A murit profesoara Elena Brașoveanu!

Veste tristă și neașteptată pentru cadrele ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: