Home / Business / Europa schimba banii. Cum arata noua bancnota de 20 de euro.

Europa schimba banii. Cum arata noua bancnota de 20 de euro.

Banca Centrala Europeana lanseaza pe 25 noiembrie 2015 noua bancnota de 20 de euro, cea de-a treia din seria “Europa”. Aceasta contine un element de siguranta inovator: fereastra-portret din holograma. 

Atunci cand bancnota este privita spre o sursa de lumina, fereastra devine transparenta, redand un portret al Europei (personajul din mitologia greaca care a dat numele continentului nostru) care este vizibil pe ambele fete ale bancnotei.
Portretul este inclus si in filigran.
Similar bancnotelor noi de 5 euro si 10 euro, pe cea de 20 figureaza un numar verde-smarald.
Toate aceste inovatii au fost gandite pentru a spori rezistenta la contrafacere si increderea in moneda unica.
La fel ca toate noile bancnote, si aceasta este tiparita pe hartie din bumbac, pentru ca europenii prefera textura traditionala a banilor de hartie.
Peste 330 de milioane de europeni din 19 tari europene utilizeaza in comun moneda euro.
BCE a decis inlocuirea treptata a bancnotelor aflate in circulatie, cu o noua serie. Noua bancnota de 5 euro a fost emisa la data de 2 mai 2013, fiind urmata de cea de 10 euro la 23 septembrie 2014. Acum va intra in circulatie si cea de 20 de euro.
Bancile centrale din tarile zonei euro au inceput deja de luna trecuta sa informeze milioane de magazine si firme mici despre schimbarea bancnotei.
Sursa; incont.stirileprotv.ro
Banca Centrala Europeana lanseaza pe 25 noiembrie 2015 noua bancnota de 20 de euro, cea de-a treia din seria "Europa". Aceasta contine un element de siguranta inovator: fereastra-portret din holograma.  Atunci cand bancnota este privita spre o sursa de lumina, fereastra devine transparenta, redand un portret al Europei (personajul din mitologia greaca care a dat numele continentului nostru) care este vizibil pe ambele fete ale bancnotei. Portretul este inclus si in filigran. Similar bancnotelor noi de 5 euro si 10 euro, pe cea de 20 figureaza un numar verde-smarald. Toate aceste inovatii au fost gandite pentru a spori rezistenta la…

Review Overview

About Mihai Vasile

x

Check Also

Bulgaria da din nou clasa Romaniei cu statiunile de la Marea Neagra. Topul celor mai ieftine destinatii din Europa

Statiunea Sunny Beach din Bulgaria ...

Nori negri la Rulmenți Bârlad! Se vorbește de un nou val de disponibilizări

Răzvan CĂLIN Nori negri s-ar ...

Generăleasa Placinta și ideile minunate! Soluția elegantă prin care elevii de la Liceul Tehnologic ”Petru Rareș” le-au transmis autorităților locale că școala are nevoie de bani!

Preparatele au fost prezentate aleșilor ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: