Google+
Home » Social » Final de proiect la „Bună ziua, copii din România!”

Final de proiect la „Bună ziua, copii din România!”

Asociația „Bună ziua, copii din România!” a încheiat ieri, 24 noiembrie, proiectul „Educat și implicat în comunitatea mea”, un proiect finanțat cu 39.721 de lei de Consiliul Județean Vaslui și 4.452 lei din fondurile asociației.
„Proiectul s-a derulat pe durata a patru luni, de la 1 august până la 24 noiembrie și a vizat îmbunătățirea calității vieții a 40 de copii cu vârste până-n 13 ani, proveniți din familii aflate în situații de risc, atât din Bârlad cât și din zonele limitrofe, prin crearea unui climat stimulativ de dezvoltare a personalității și dobândirea de abilități de viață. În proiect au fost implicați și 20 de voluntari care au organizat împreună cu beneficiarii proiectului activități gen Școala de vară sau Școala de week-end”, a declarat Otilia Vîrvorea, manager de proiect.
Un scop precis al proiectului a fost educația nonformală pe teme legate de comportament responsabil, comunicare, igienă personală, lucru în echipă, respectarea unor reguli. Toate aceste cunoștințe au fost transmise de la voluntari către beneficiari, primii devenind astfel și formatori, parcurgând anterior workshop-uri de dezvoltare personală și educație nonformală.
„Suntem foarte mândri de aceștia, ca de altfel și de copiii care au fost ajutați material dar și educațional în cadrul proiectului. Mulți regretă că s-a încheiat proiectul, de aceea noi suntem și mai responsabili și ne gândim să accesăm un nou proiect de același gen. Le-am spus copiilor că e doar o pauză. Sperăm să fie așa”, a mai spus Otilia Vîrvorea.
În etapa finală a proiectului a fost organizată campania împotriva violenței de orice fel intitulată „19 zile de activism pentru prevenirea violenței și abuzului împotriva copiilor și tinerilor”. Au fost realizate ateliere de lucru în cadrul cărora copiii au confecționat diferite obiecte prin intermediul cărora și-au exprimat părerea despre bullying (comportament cu intenția de a răni). De asemenea, șapte voluntari și cinci copii au mers în patru școli bârlădene (Școala „Iacov Antonovici”, Școala „Manolache Costache Epureanu”, Școala „Victor Ion Popa” și Liceul „Mihai Eminescu” și au desfășurat o campanie de prevenire a bullying-ului și au aplicat un chestionar elevilor pentru a avea imaginea dimensiunii fenomenului de bullying în cadrul școlii.
Proiectul „Educat și implicat în comunitatea mea” s-a desfășurat în parteneriat cu Complexul de Servicii Comunitare nr. 2 Bârlad și cu Liceul Teoretic „Mihai Eminescu”. (Mihaela NICULESCU)

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: