Google+
Home » Social » Moarte stranie – Elev eminent din comuna Iana, găsit fără suflare, în pat

Moarte stranie – Elev eminent din comuna Iana, găsit fără suflare, în pat

Iulian Lemnaru, un elev al Liceului Tehnologic „Dimitrie Cantemir” din Fălciu, în vârstă de 17 ani, a fost găsit fără suflare, ieri dimineață, în patul său de la Centrul de reabilitare și recuperare din Fălciu, unde locuia.

Ionel Armeanu Ștefănică

Ionel Armeanu Ștefănică

Colegii, profesorii și toți cei care îl cunoșteau au fost șocați de veste, mai ales că băiatul nu era cunoscut cu vreo afecțiune și nici nu era genul care să consume alcool sau alte substanțe ce i-ar fi putut face rău. De altfel, era și un pătimaș jucător de fotbal. Surse apropiate elevului spun însă că acesta s-ar fi simțit rău luni, având dureri în piept, dar nu a chemat ambulanța și nici nu a anunțat pe nimeni de la centru pentru că durerile au dispărut ulterior. Din păcate, marți dimineață, pentru Iulian nu s-a mai putut face nimic, decât să se declare decesul. Deja, pe facebook, unde adolescentul avea cont sub numele de ”Lemnaru Stelistul”, au apărut zeci de mesaje de condoleanțe, toți exprimându-și regretul față de dispariția sa prematură.

Iulian Lemnaru avea 17 ani și era un elev foarte bun al Liceului Tehnologic „Dimitrie Cantemir” din Fălciu. Locuia la centrul de minori din Fălciu, aflat în subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vaslui și stătea în cameră cu încă doi colegi. Era din Iana și provenea dintr-o familie săracă ce n-a putut să-l crească și l-a dat la centru. Luni, luase bursa și era bucuros, numai că o durere în piept l-a cam supărat. Nu a anunțat nici ambulanța și nici pe reprezentanții instituției care-l avea în grijă, pentru că durerea a dispărut. Luni seara, s-a culcat, iar dimineața nu s-a mai trezit fiind găsit în pat, mort, de către reprezentanții centrului. Din păcate, nu s-a mai putut face nimic pentru el.

“Am primit un apel la 112 de la reprezentanții Centrului de minori din Fălciu în legătură cu faptul că un minor, de 17 ani, a fost găsit decedat în cameră. Polițiștii s-au deplasat la fața locului, și, din primele cercetări a rezultat faptul că tânărul nu prezenta urme de violență pe corp și nu există nicio suspiciune. Se pare că băiatul s-a plâns ieri colegilor de dureri în piept, însă nu a anunțat pe nimeni pentru că s-a simțit bine în scurt timp. S-a dispus efectuarea necropsiei pentru a se stabili cu exactitate cauza decesului”, ne-a declarat Mihaela Ștraub, purtător de cuvânt al IPJ Vaslui.

Despre Iulian, toți au cuvinte de laudă, fiind cunoscut ca un elev foarte bun și cuminte. “Ne pare foarte rău pentru că era un elev foarte bun, chiar ieri luase bursa, nu a făcut niciodată nicio problemă. Cel mai probabil o fi avut probleme cu inima, nu știm însă nimic. Așteptăm examenul medico-legal pentru a vedea de ce a murit”, ne-a declarat directorul DGASPC Vaslui, Ionel Armeanu  Ștefănică.

Pe rețelele de socializare, prietenii au început deja să-i lăse mesaje prin care își exprimă regretul. “Dumnezeu sa te ierte frățiorul meu, să ai grijă de tine acolo sus”, e unul din mesaje. (Roxana NĂSTASĂ)

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: