Google+
Home » Sanatate » Se poate așa ceva? – Numeroase cabinete medicale, descoperite cu probleme ce pun în pericol sănătatea populației

Se poate așa ceva? – Numeroase cabinete medicale, descoperite cu probleme ce pun în pericol sănătatea populației

Mai multe cabinete medicale individuale din județul Vaslui, în special de medicină de familie, verificate în ultima perioadă de Inspecția Sanitară, au fost descoperite cu numeroase probleme ce pun în pericol sănătatea populației, cum ar fi proasta gestionare a deșeurilor medicale sau condiții igienico-sanitare necorespunzătoare.

Mai bine de jumătate din cele 20 de cabinete medicale individuale verificate în ultima perioadă de inspectorii Direcției de Sănătate Publică  (DSP) Vaslui au fost găsite cu grave nereguli care, în opinia organelor de control, pun în pericol sănătate celor ce au fost consultați sau tratați de medicii de familie. Pe lângă problemele cu nerespectarea condițiilor igienico-sanitare, inspectorii sanitari au constatat că deșeurile rezultate din activitatea medicală nu sunt gestionate corespunzător. În plus, autoritatea de control a descoperit lipsa de produse de dezinfecție avizate de Ministerul Sănătății, iar graficele de curățenie sunt incomplete. Nu în ultimul rând, o parte din medicii verificați nu respectă protocoalele și procedurile prevăzute de lege în ceea ce privește tratarea pacienților.
„În urma controalelor desfășurate, au fost aplicate 18 sancțiuni contravenționale, din care 14 avertismente și patru amenzi, în valoare de 3.200 de lei. Pentru toate aceste cabinete, majoritatea din mediul rural, s-au stabilit grafice de conformare de până la 30 de zile”, a declarat purtătorul de cuvânt al DSP Vaslui, Mihaela Topliceanu.
Pentru două cabinete medicale, DSP a decis suspendarea activității pe o perioadă de o săptămână, urmând ca reluarea acesteia să se facă după remedierea deficiențelor constatate. (Ionuț PREDA)

Comments

comments

Mai multe cabinete medicale individuale din județul Vaslui, în special de medicină de familie, verificate în ultima perioadă de Inspecția Sanitară, au fost descoperite cu numeroase probleme ce pun în pericol sănătatea populației, cum ar fi proasta gestionare a deșeurilor medicale sau condiții igienico-sanitare necorespunzătoare. Mai bine de jumătate din cele 20 de cabinete medicale individuale verificate în ultima perioadă de inspectorii Direcției de Sănătate Publică  (DSP) Vaslui au fost găsite cu grave nereguli care, în opinia organelor de control, pun în pericol sănătate celor ce au fost consultați sau tratați de medicii de familie. Pe lângă problemele cu nerespectarea…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: