Home » Administratie » A XI-a ediție a festivalului fanfarelor va avea loc la Vaslui

A XI-a ediție a festivalului fanfarelor va avea loc la Vaslui

de Marian MOCANU

Luni, 30 noiembrie, în Centrul Civic al municipiului Vaslui va avea loc cea de-a XI-a ediție a Festivalului Fanfarelor. Evenimentul va începe la ora 11:00, cu o paradă a celor 16 formații de fanfară participante, pe traseul Parcul Copou – Piața Civică. De la ora 12.00, vasluienii vor avea parte de un adevărat regal de muzica de fanfară.

Cea de-a XI-a ediție a Festivalului Fanfarelor se va desfășura, anul acesta, în Piața Civică din Vaslui. Șaisprezece formații din zona Moldovei vor evolua pe scenă, după ce, în prealabil, vor participa la o paradă pe traseul parcul Copou – Piața Civică. Pe scenă vor fi prezente, printre altele, fanfarele „Valurile Dunării” din Galați, “Stemnicul Junior” din Cozmești, “Zorile” din Zorleni, “Bucuria” din Bălteni, “Rotaria” din Vaslui, “Stemnicul” din Cozmești-Fâstâci, “Prietenia” din Bârlad, “Trandafirii” din Vaslui, precum și formațiile de fanfară din Valea Mare, Dragomirești, Todirești, Pungesti, Gârceni, Băcești, Lipovăț și Chetriș-Iași.

Lucian Onciu, director Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Vaslui, speră ca vasluienii să fie receptivi și la acest gen muzical și să participe în număr cât mai mare: “Muzica de fanfară este un gen de muzică apreciat în special de persoanele mai în vârstă,. Cu toate acestea, acest gen de muzică este în tradiția poporului român, tradiție pe care dorim să o păstrăm. Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Vaslui a încercat să fie alături de toate genurile artistice și toate categoriile de vârstă. Consider că și Festivalul Fanfarelor a ajuns o manifestare de tradiție, cu atât mai mult cu cât multe dintre fanfarele din județ au ajuns să fie cunoscute pretutindeni. Este, dacă putem spune, o întâmpinare a Festivalului de Datini și Obiceiuri de Iarnă, ce va avea loc luna viitoare. Sper ca vasluienii să fie receptivi și la acest gen muzical și să participe în număr cât mai mare la eveniment”.

de Marian MOCANU Luni, 30 noiembrie, în Centrul Civic al municipiului Vaslui va avea loc cea de-a XI-a ediție a Festivalului Fanfarelor. Evenimentul va începe la ora 11:00, cu o paradă a celor 16 formații de fanfară participante, pe traseul Parcul Copou – Piața Civică. De la ora 12.00, vasluienii vor avea parte de un adevărat regal de muzica de fanfară. Cea de-a XI-a ediție a Festivalului Fanfarelor se va desfășura, anul acesta, în Piața Civică din Vaslui. Șaisprezece formații din zona Moldovei vor evolua pe scenă, după ce, în prealabil, vor participa la o paradă pe traseul parcul Copou…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Tehno Redactor