Home » Sanatate » Cauza decesului elevului găsit mort în condiții suspecte, o problemă cardiacă

Cauza decesului elevului găsit mort în condiții suspecte, o problemă cardiacă

Iulian Lemnaru, elevul de 17 ani găsit mort, în condiții suspecte, de către colegi într-un centru de plasament al Direcției pentru Protecția Copilului Vaslui, suferea de probleme cardiace. Afecțiunile au dus la decesul adolescentului.

Specialiștii din cadrul Serviciului de Medicină Legală (SML) Vaslui au stabilit drept cauză a decesului în cazul elevului de 17 ani, găsit mort în cursul dimineții de marți în camera sa din Centrul de Reabilitare și Recuperare pentru Copii Fălciu, o afecțiune cardiacă. De altfel, în ziua premergătoare morții, adolescentul a acuzat dureri în piept, după cum au afirmat colegii de cameră, însă nu s-a apelat la serviciile unui cadru medical pe motiv că și-a revenit în scurt timp.

„În urma efectuării autopsiei, medicii legiști au stabilit drept cauză a decesului minorului de 17 ani o afecțiune cardiacă. Acestea sunt concluzii provizorii ale specialiștilor, fiind dispuse investigații suplimentare ce vor include și analize histopatologice”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Județene Vaslui, Mihaela Ștraub.

Adolescentul de 17 ani a fost găsit mort, marți dimineață, de către colegii de cameră atunci când aceștia se treziseră pentru a merge la cursuri la liceul din localitatea Fălciu. Speriați, elevii și-au alertat instructorul, care a sunat la numărul de urgență 112 pentru a anunța incidentul. Mai multe echipaje de polițiști au mers la Centrul de Recuperare și Reabilitare Fălciu, unde au demarat o anchetă pentru a stabili condițiile în care a murit adolescentul de 17 ani.

De asemenea, cazul a ajuns și în atenția conducerii Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vaslui, care a dispus efectuarea unei anchete interne. Comisia de cercetare stabilită la nivelul instituției va verifica modul în care angajații centrului de plasament de tip rezidențial din Fălciu și-au respectat atribuțiile de serviciu și dacă ar fi putut preveni producerea incidentului.

„În urma incidentului regretabil, s-a constituit o comisie care va face o reconstituire a evenimentelor începând de luni, de când minorul a acuzat acele dureri în piept. Din datele pe care le avem, adolescentul nu era cunoscut cu afecțiuni medicale. Chiar în luna septembrie a efectuat acel control medical periodic obligatoriu, în urma căruia s-a stabilit că era sănătos”, a precizat purtătorul de cuvânt al DGASPC Vaslui, Irina Cîmpeanu.

Adolescentul găsit mort în camera centrului de plasament era cunoscut ca un copil liniștit, care nu a creat probleme și cu rezultate foarte bune la învățătură, fiind primul în clasă. Băiatul provenea dintr-o familie dezorganizată, mama abandonându-l de la naștere, astfel încât a rămas în grija tatălui și a bunicii paterne. După moartea acesteia din urmă în anul 2012, tatăl copilului nu a mai avut capacitatea de a-l crește și, în consecință, a fost preluat în sistemul de protecție al DGASPC Vaslui. (Ionuț PREDA)

Iulian Lemnaru, elevul de 17 ani găsit mort, în condiții suspecte, de către colegi într-un centru de plasament al Direcției pentru Protecția Copilului Vaslui, suferea de probleme cardiace. Afecțiunile au dus la decesul adolescentului. Specialiștii din cadrul Serviciului de Medicină Legală (SML) Vaslui au stabilit drept cauză a decesului în cazul elevului de 17 ani, găsit mort în cursul dimineții de marți în camera sa din Centrul de Reabilitare și Recuperare pentru Copii Fălciu, o afecțiune cardiacă. De altfel, în ziua premergătoare morții, adolescentul a acuzat dureri în piept, după cum au afirmat colegii de cameră, însă nu s-a apelat…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: