Home / National / COD GALBEN de ploi și ninsori, în centrul, sud-vestul și nord-estul țării

COD GALBEN de ploi și ninsori, în centrul, sud-vestul și nord-estul țării

Meteorologii au emis o atenționare de cod galben de ploi și ninsori pentru centrul, sud-vestul și nord-estul țării, 28 de județe fiind total sau parțial sub atenționare, valabilă de joi la ora 6.00, până vineri la ora 8.00. 

În intervalul menționat, precipitațiile vor cuprinde treptat majoritatea regiunilor și se vor intensifica. Local în Moldova și Transilvania și pe arii extinse în zona montană vor fi mai ales ninsori și lapoviță, iar stratul de zăpadă nou depus va fi consistent, cu precădere în Carpații Meridionali și Orientali, se arată în atenționarea Administrației Naționale de Meteorologie (ANM).

În regiunile sudice și sud-estice vor predomina ploile, iar cantitățile de apă vor depăși local 20 l/mp și izolat 35 l/mp. Totodată, în aceste regiuni, dar și la munte, vântul va avea intensificări temporare, pe arii restrânse depășind la rafală 50 – 55 km/h.

Vor fi sub atenționare pe parcursul zilei de joi și nopții de joi spre vineri județele Suceava, Botoșani, Harghita, Covasna, Neamț, Iași, Bacău, Vrancea, Brașov, Sibiu, Vâlcea, Gorj, Mehedinți, Caraș-Severin, Hunedoara și cea mai mare parte din Alba, Cluj, Maramureș și Bistrița-Năsăud.

De asemenea, vor fi sub atenționare partea de nord din Buzău, Prahova, Dâmbovița și Argeș, nord-estul județului Mureș și mici porțiuni din Timiș, Arad, Bihor și Sălaj.

Precipitațiile vor continua și în zilele care urmează și vor fi intervale în care ele vor fi abundente, mai spune ANM

Sursa: mediafax.ro

Meteorologii au emis o atenționare de cod galben de ploi și ninsori pentru centrul, sud-vestul și nord-estul țării, 28 de județe fiind total sau parțial sub atenționare, valabilă de joi la ora 6.00, până vineri la ora 8.00.  În intervalul menționat, precipitațiile vor cuprinde treptat majoritatea regiunilor și se vor intensifica. Local în Moldova și Transilvania și pe arii extinse în zona montană vor fi mai ales ninsori și lapoviță, iar stratul de zăpadă nou depus va fi consistent, cu precădere în Carpații Meridionali și Orientali, se arată în atenționarea Administrației Naționale de Meteorologie (ANM). În regiunile sudice și sud-estice…

Review Overview

About Mihai Vasile

x

Check Also

Victimele din clubul Colectiv, comemorate printr-un mars al tacerii, la un an de la tragedie. Peste 5.000 de oameni au fost la Colectiv, unde au depus flori si lumanari

Peste 5.000 de persoane au ...

Șoferii de care să te ferești: o mașină din opt provoacă accidente

Mașina puternică la volanul căreia ...

Totul despre noua lege! Conversia creditelor în franci elvețieni, pas cu pas

Zilele trecute, a fost adoptată ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: