Google+
Home » Social » Dragostea nu ține toată viața!

Dragostea nu ține toată viața!

La această concluzie au ajuns și 14 cupluri din Vaslui care, după ce și-au oficializat relația în fața ofițerului de Stare Civilă, s-au reîntors, nu după foarte mult timp, pentru desfacerea căsătoriei.

14 cupluri din Vaslui, care nu au minori în întreținere, au divorțat în decursul acestui an la Primăria Muncipiului Vaslui, pe cale administrativă. Fără avocați, fără mulți bani cheltuiți, fără a invoca motivele despărțirii. Doar cu copiile după certificatele de naștere și certificatul de căsătorie, în schimbul unei taxe de 600 de lei, 28 vasluieni au devenit din nou „liberi”.

Potrivit reprezentanților Primăriei municipiului Vaslui, în fiecare an, în jur de 10 cupluri apelează la această metodă pentru desfacerea căsătoriei. Anul acesta, față de anul trecut, s-a dublat numărul celor care au apelat la această cale. Numărul divorțurilor pe cale administrativă a crescut pentru că este o metodă mai avantajoasă atunci când vine vorba de bani și se rezolvă imediat, în numai 30 de zile. Vârsta medie a cuplurilor care s-au despărțit pe cale administrativă este sub 30 de ani, iar durata medie a căsătoriilor desfăcute pe cale administrativă este de 2-4 ani.

Condițiile pentru admisibilitatea acestui tip de divorț sunt ca ambii soți să fie de acord cu desfacerea căsătoriei, să se înțeleagă asupra numelui pe care îl vor purta ulterior, să nu aibă copii minori rezultați din căsătorie sau adoptați și niciunul dintre soți să nu fie pus sub interdicție. (Roxana NĂSTASĂ)

La această concluzie au ajuns și 14 cupluri din Vaslui care, după ce și-au oficializat relația în fața ofițerului de Stare Civilă, s-au reîntors, nu după foarte mult timp, pentru desfacerea căsătoriei. 14 cupluri din Vaslui, care nu au minori în întreținere, au divorțat în decursul acestui an la Primăria Muncipiului Vaslui, pe cale administrativă. Fără avocați, fără mulți bani cheltuiți, fără a invoca motivele despărțirii. Doar cu copiile după certificatele de naștere și certificatul de căsătorie, în schimbul unei taxe de 600 de lei, 28 vasluieni au devenit din nou "liberi". Potrivit reprezentanților Primăriei municipiului Vaslui, în fiecare an,…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: