Home » Invatamant » Elevii de la Eminescu au aflat cum pot deveni polițiști

Elevii de la Eminescu au aflat cum pot deveni polițiști

Elevii clasei a XI-a din cadrul Liceului „Mihai Eminescu” din municipiul Bârlad au avut șansa de a vedea ce înseamnă să ai o carieră dinamică, palpitantă, cu oportunitatea dezvoltării într-un mediu profesionist. Aceștia au fost primiți în sediul Poliției Bârlad ca un demers în sprijinul viitorilor absolvenți de liceu ce urmează să își aleagă o profesie. De remarcat că este pentru prima dată în cadrul campaniei „Si tu poti deveni politist” când gazdele sunt forțele de ordine. Până acum întâlnirile au avut loc la sediul unităților de învățământ din județ.

Campania „Și tu poți deveni polițist” are drept scop promovarea, în rândul elevilor de clasă a X-a, a XI-a și a XII-a, a profesiei de polițist și a ofertei educaționale a unitătilor de invătămant specializate – școlile de agenți de poliție „Vasile Lascăr” Campina sau „Septimiu Muresan” Cluj și Academia „A.I. Cuza” București.

Munca de poliție științifică, respectiv instrumentele folosite la cercetarea de la fața locului, care sunt tipurile de urme și cum sunt lăsate acestea, le-a trezit cel mai mult interesul liceenilor.

De mare interes a fost și câinele de urmărire Tano care spre deliciul asistenței a oferit alături de un polițist conducător demonstrații de patrulare, de prindere și imobilizare a infractorilor.

Șeful Poliției Municipiului Bârlad, comisar șef Vasile Chelaru și șeful Biroului de Ordine Publică, comisar șef Daniel Ghintuială le-au prezentat tinerilor principalele atribuții și activități ale Poliției Române.

Tinerii au putut afla și aspecte privind misiunile la care participă polițiștii de ordine publică, iar în curtea unitătii le-au fost prezentate autospecialele folosite de aceștia în activitatea de menținerea a ordinii și siguranței publice.

Această incursiune în activitatea polițiștilor barlădeni i-a încântat pe tineri, i-a făcut să privească meseria de polițist din altă perspectivă și să aprecieze complexitatea acesteia. (George PROCA)

Elevii clasei a XI-a din cadrul Liceului „Mihai Eminescu” din municipiul Bârlad au avut șansa de a vedea ce înseamnă să ai o carieră dinamică, palpitantă, cu oportunitatea dezvoltării într-un mediu profesionist. Aceștia au fost primiți în sediul Poliției Bârlad ca un demers în sprijinul viitorilor absolvenți de liceu ce urmează să își aleagă o profesie. De remarcat că este pentru prima dată în cadrul campaniei „Si tu poti deveni politist” când gazdele sunt forțele de ordine. Până acum întâlnirile au avut loc la sediul unităților de învățământ din județ. Campania „Și tu poți deveni polițist” are drept scop promovarea,…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: