Home / Invatamant / Informaticienii de la ”Codreanu” au dat din nou lovitura!

Informaticienii de la ”Codreanu” au dat din nou lovitura!

de Răzvan CĂLIN

Proiectul IT ”Digskri”, realizat de doi elevi de la colegiul bârlădean, a câștigat premiul III la Salonul Național de Inventică.

Catedra de informatică de la Colegiul Național ”Gheorghe Roșca Codreanu” din Bârlad iese din nou la rampă după ce trei elevi, îndrumați de profesorul Vlad Giurcanu, s-au bucurat de aprecieri deosebite la Salonul Național de Inventică și Creație Științifică pentru Tineret. Evenimentul s-a derulat în perioada 18 – 22 noiembrie la București.

Colegiul ”Codreanu” a avut trei participanți: Filip Gagiu (cu proiectul Kennen), iar Raluca Angheluță și Teodor Ciripescu au concurat cu proiectul Digskri. Ambele proiecte au stârnit interesul și aprecierea comisiei de evaluare din care au făcut parte reprezentanți ai Oficiului de Stat de Invenții și Mărci (OSIM) și ai Ministerului Tineretului și Sportului. Însă, ”Digskri” a fost proiectul care a stârnit cele mai puternice reacții pozitive și, într-un final, a fost recompensat cu premiul III.

giurcanu_vlad”Oficialitățile și organizatorii evenimentului au avut frumoase cuvinte de apreciere la adresa acestui proiect. Chiar domnul profesor doctor Adrian Curaj, ministrul Educației, a ținut să își prezinte interesul deosebit pentru proiectele elevilor bârlădeni. Prin urmare, satisfacția pentru tinerii codreniști a fost uriașă. Este încă o dovadă a inteligenței, inventivității și muncii serioase depusă de acești copii frumoși și sclipitori din toate punctele de vedere. Merită tot respectul și admirația noastră!”, ne-a declarat profesorul Giurcanu, cel care, de altfel, este cunoscut ca unul din cei mai buni ”scouter”-i și antrenori de talente în domeniul informaticii din județ.

Cele două proiecte IT codreniste s-au bucurat de aprecieri laudative și la Gala Creativității Societății Civile de la Cluj, derulată la începutul lunii noiembrie, unde au fost premiați la categoria ”Inițiativă în domeniul IT, creativă, originală, care aduce beneficii comunității”.

Kennen este o aplicație care își propune să ofere posibilitatea de a fi utilizat fluxul audio-video într-un mod riguros și controlat din diverse platforme de streaming, acolo unde de regulă accesul către acestea este interzis din cauză că nu se dispune de o posibilitate de a controla modul în care se consultă resursa. Digskri este o aplicație software destinată supravegherii concursurilor școlare, a examenelor sau a activităților de instruire ce presupun utilizarea tehnicii de calcul. Depistează situațile de fraudă și plagiat și a oricăror situații în care tehnica este utilizată neconform situațiilor impuse. Aplicația este utilizabilă în activitatea școlară instituționalizată.

de Răzvan CĂLIN Proiectul IT ”Digskri”, realizat de doi elevi de la colegiul bârlădean, a câștigat premiul III la Salonul Național de Inventică. Catedra de informatică de la Colegiul Național ”Gheorghe Roșca Codreanu” din Bârlad iese din nou la rampă după ce trei elevi, îndrumați de profesorul Vlad Giurcanu, s-au bucurat de aprecieri deosebite la Salonul Național de Inventică și Creație Științifică pentru Tineret. Evenimentul s-a derulat în perioada 18 – 22 noiembrie la București. Colegiul ”Codreanu” a avut trei participanți: Filip Gagiu (cu proiectul Kennen), iar Raluca Angheluță și Teodor Ciripescu au concurat cu proiectul Digskri. Ambele proiecte au…

Review Overview

About Razvan Calin

x

Check Also

Cei doi copii ai femeii din Măscurei care și-ar fi bătut fiica vitregă vor rămâne în familie

Cei doi copii, de doi ...

Incendiu la grădinița din Pribești. Copiii au fost mutați în școala din localitate

Clădirea grădinițel din localitatea Pribești ...

Dublă sărbătoare, marcată la CARP Bârlad

„A fost odată ca-n povești, ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: