Home » Administratie » Paradă militară cu ocazia Zilei Naționale a României

Paradă militară cu ocazia Zilei Naționale a României

de Marian MOCANU

Pentru prima dată după 2012, în cele trei municipii din județ, Vaslui, Bârlad și Huși, va fi organizată o paradă militară cu ocazia Zilei Naționale a României. Vor defila peste 300 de lucrători ai Ministerului Apărării Naționale și a structurilor din subordinea Ministerului de Interne, împreună cu nu mai puțin de 60 de categorii de tehnică militară. În municipiul Vaslui se speră că până la ora paradei să se finalizeze și pietruirea străzii Ștefan cel Mare din fața Centrului Civic.

1 Decembrie, Ziua Națională a României, va fi marcată în acest an prin mai multe festivități, în toate cele trei municipii ale județului Vaslui. Astfel, de la ora 10, va avea loc o ceremonie militară și religioasă de comemorare a eroilor neamului. Începând de la ora 11, în centrul Civic a municipiului Vaslui, la fel ca și la Bârlad și Huși, va avea loc o paradă militară, unde vor defila peste 300 de lucrători ai Ministerului Apărării Naționale și a structurilor din subordinea Ministerului de Interne, împreună cu nu mai puțin de 60 de categorii de tehnică militară.

În afara instalațiilor de lansare rachete și a celor de decontaminare chimică aparținând MapN, prin fața vasluienilor vor mai trece și mașinile de intervenție sau alte echipamente aparținând Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Poliției de Frontieră sau altor structuri din cadrul MAI. Va fi prezent și SRI-ul, prin mașina de intervenții pirotehnice și autoturismul pentru transporturi speciale. Ulterior, între orele 12.00 și 14.00, în parcarea de la Interex va fi organizată o expoziție de tehnică militară și vehicule de intervenție, expoziție la care accesul publicului va fi liber.

Vineri, 27 decembrie, în Centrul Civic a municipiului Vaslui va avea loc o repetiție, astfel că vasluienii vor avea ocazia să vadă, în avanpremieră, defilarea mijloacelor tehnice ce vor defila pe 1 Decembrie.

Trebuie menționat că ultima paradă militară cu ocazia Zilei Naționale a României a fost organizată în anul 2012, pentru prima dată după mulți ani. Municipalitatea a dat asigurări că, până pe data de 1 decembrie, vor fi finalizate lucrările de pietruire a zonei pietonale din centrul orașului, astfel ca parada să se poată desfășura în bune condiții. Cu ocazia Zilei Naționale a României, Primăria și Consiliul local a municipiului Vaslui ar fi dorit și organizarea, în cursul după-amiezei, a unui spectacol cultural artistic. Acest lucru nu se va întâmpla, deoarece cu ocazia ultimelor manifestări de stradă de simpatie pentru victimele tragediei de la clubul Colectiv din București a fost anunțată o nouă astfel de manifestare de comemorare în seara zilei de 1 decembrie. În aceste condiții, municipalitatea a considerat ca inoportună organizarea unui spectacol, cu atât mai mult cu cât, cu o zi înainte, pe data de 30 noiembrie, în Centrul Civic va avea loc cea de-a XI-a ediție a Festivalului Fanfarelor

de Marian MOCANU Pentru prima dată după 2012, în cele trei municipii din județ, Vaslui, Bârlad și Huși, va fi organizată o paradă militară cu ocazia Zilei Naționale a României. Vor defila peste 300 de lucrători ai Ministerului Apărării Naționale și a structurilor din subordinea Ministerului de Interne, împreună cu nu mai puțin de 60 de categorii de tehnică militară. În municipiul Vaslui se speră că până la ora paradei să se finalizeze și pietruirea străzii Ștefan cel Mare din fața Centrului Civic. 1 Decembrie, Ziua Națională a României, va fi marcată în acest an prin mai multe festivități, în…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Tehno Redactor