Home / Administratie / Bârladul sub lupă! Mica Veneție din parcul teatrului

Bârladul sub lupă! Mica Veneție din parcul teatrului

de Răzvan CĂLIN

balti_parc1Ploile și ninsorile din ultimele zile au readus în prim plan, spre disperarea localnicilor, o mai veche meteahnă de care suferă mica oază de verdeață din centrul Bârladului, parcul de lângă Teatrul ”Victor Ion Popa”. Este vorba despre aleile parcului care din cauza precipitațiilor s-au transformat în mici canale navigabile. Fiecare alee este presărată cu o multitudine de bălți, mai mici sau mai mari, astfel încât trecătorii, oricât ar încerca să pășească cu grijă, nu prea le iese schema pentru că, vorba aia, dai din lac în puț.

De altfel, încă din momentul în care în urmă cu câțiva ani parcul a fost reabilitat cu fonduri europene, s-a putut observa cu ochiul liber că aleile au o mare ”bubă”. Când toată lumea se aștepta ca acestea să fie dalate, asfaltate sau cimentuite măcar, acestea au fost acoperite cu un strat dintr-un soi de zgură roșie. Așa că vara aleile sunt acoperite de un strat roșu de praf care îți năpădește încălțămintea, hainele, căile respiratorii, ochii, nările urechile, iar vara te afunzi într-un noroi de aceeași culoare sau faci slalom (dacă poți) printre bălți. La un moment dat, chiar ai impresia că parcul din centrul orașului s-a metamorfozat într-o mică Veneție. Tot mai mulți localnici speră că actuala sau viitoarea administrație a orașului va lua măsuri și va dispune ca aleile să fie dalate. Nu de alta, dar s-a cam săturat lumea praful/noroiul roșu sau bălțile care năpădesc aleile parcului la prima precipitație mai acătării.

de Răzvan CĂLIN Ploile și ninsorile din ultimele zile au readus în prim plan, spre disperarea localnicilor, o mai veche meteahnă de care suferă mica oază de verdeață din centrul Bârladului, parcul de lângă Teatrul ”Victor Ion Popa”. Este vorba despre aleile parcului care din cauza precipitațiilor s-au transformat în mici canale navigabile. Fiecare alee este presărată cu o multitudine de bălți, mai mici sau mai mari, astfel încât trecătorii, oricât ar încerca să pășească cu grijă, nu prea le iese schema pentru că, vorba aia, dai din lac în puț. De altfel, încă din momentul în care în urmă…

Review Overview

About Razvan Calin

x

Check Also

Zeci de manifestări culturale, sociale și sportive importante, organizate de Primăria Vaslui până la sfârșitul anului

Primăria Vaslui va organiza, până la sfârșitul acestui an, ...

Angajatorii vasluieni și Inspecția Muncii au făcut pace la Comisia de Dialog Social

Ieri, în cadrul Comisiei de Dialog Social de la ...

Cum rezolvă primarul „Pinocchio” problema spațiului locativ la Bârlad

de Mihaela NICULESCU   Mințită și abandonată. Așa se ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: