Home / Invatamant / ”Codreniștii” au sărbătorit 1 Decembrie și Sf. Andrei în avans!

”Codreniștii” au sărbătorit 1 Decembrie și Sf. Andrei în avans!

de Răzvan CĂLIN

Elevii și profesorii colegiului au susținut o mică manifestare dedicată celor două evenimente importante pentru poporul român.

Joi, 26 noiembrie, elevii și profesorii Colegiului Național ”Gheorghe Roșca Codreanu” din Bârlad au sărbătorit în avans Ziua Națională a României și pe Sf. Andrei, ocrotitorul și încreștinătorul poporului român. Manifestarea dedicată celor două evenimente atât de importante pentru români s-a derulat în aula colegiului.

”Mai mulți elevi și colegi au prezentat diferite aspecte legate de Ziua Națională a României, despre însemnătatea acestui eveniment, modul cum a fost înfăptuită România Mare etc. În același timp, a fost evocată în prelegerile susținute de elevi și importanta apostolatului Sfântului Andrei, cel care a încreștinat poporul român și care este considerat ocrotitorul românilor”, ne-a declarat profesoara Ramona Chițiga, unul dintre organizatorii activităților de la Colegiul ”Codreanu”.

La finalul manifestării, s-a derulat și acțiune mai inedită: o expoziție cu culinară cu mâncăruri tradiționale românești de post (gen plăcinte cu bostan, cu nucă etc).

 

de Răzvan CĂLIN Elevii și profesorii colegiului au susținut o mică manifestare dedicată celor două evenimente importante pentru poporul român. Joi, 26 noiembrie, elevii și profesorii Colegiului Național ”Gheorghe Roșca Codreanu” din Bârlad au sărbătorit în avans Ziua Națională a României și pe Sf. Andrei, ocrotitorul și încreștinătorul poporului român. Manifestarea dedicată celor două evenimente atât de importante pentru români s-a derulat în aula colegiului. ”Mai mulți elevi și colegi au prezentat diferite aspecte legate de Ziua Națională a României, despre însemnătatea acestui eveniment, modul cum a fost înfăptuită România Mare etc. În același timp, a fost evocată în prelegerile…

Review Overview

About Razvan Calin

x

Check Also

Cine sunt președinții Consiliilor Școlare ale Elevilor din Bârlad?

Alegeri pentru președințiile Consiliilor Școlare ...

Directoarea Școlii Gimnaziale „Episcop Iacov Antonovici” din Bârlad, singurul cadru didactic din județ selectat pentru o activitate organizată de Agenția Spațială Europeană

Experiență profesională remarcabilă! Mariana Balan, ...

Treizeci de elevi de liceu din județ vor vizita Parlamentul European, în cadrul Proiectului „Tineri în Parlamentul European”

Vizită la Parlamentul European! Zece ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: