Google+
Home » Invatamant » ”Codreniștii” au sărbătorit 1 Decembrie și Sf. Andrei în avans!

”Codreniștii” au sărbătorit 1 Decembrie și Sf. Andrei în avans!

de Răzvan CĂLIN

Elevii și profesorii colegiului au susținut o mică manifestare dedicată celor două evenimente importante pentru poporul român.

Joi, 26 noiembrie, elevii și profesorii Colegiului Național ”Gheorghe Roșca Codreanu” din Bârlad au sărbătorit în avans Ziua Națională a României și pe Sf. Andrei, ocrotitorul și încreștinătorul poporului român. Manifestarea dedicată celor două evenimente atât de importante pentru români s-a derulat în aula colegiului.

”Mai mulți elevi și colegi au prezentat diferite aspecte legate de Ziua Națională a României, despre însemnătatea acestui eveniment, modul cum a fost înfăptuită România Mare etc. În același timp, a fost evocată în prelegerile susținute de elevi și importanta apostolatului Sfântului Andrei, cel care a încreștinat poporul român și care este considerat ocrotitorul românilor”, ne-a declarat profesoara Ramona Chițiga, unul dintre organizatorii activităților de la Colegiul ”Codreanu”.

La finalul manifestării, s-a derulat și acțiune mai inedită: o expoziție cu culinară cu mâncăruri tradiționale românești de post (gen plăcinte cu bostan, cu nucă etc).

 

de Răzvan CĂLIN Elevii și profesorii colegiului au susținut o mică manifestare dedicată celor două evenimente importante pentru poporul român. Joi, 26 noiembrie, elevii și profesorii Colegiului Național ”Gheorghe Roșca Codreanu” din Bârlad au sărbătorit în avans Ziua Națională a României și pe Sf. Andrei, ocrotitorul și încreștinătorul poporului român. Manifestarea dedicată celor două evenimente atât de importante pentru români s-a derulat în aula colegiului. ”Mai mulți elevi și colegi au prezentat diferite aspecte legate de Ziua Națională a României, despre însemnătatea acestui eveniment, modul cum a fost înfăptuită România Mare etc. În același timp, a fost evocată în prelegerile…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Razvan Calin

%d blogeri au apreciat: