Home » Administratie » Procesul vice-lui CJ, Vasile Mihalachi, continuă

Procesul vice-lui CJ, Vasile Mihalachi, continuă

de Marian MOCANU

La Tribunalul Iași a avut loc un nou termen în dosarul în care Vasile Mihalachi, vicepreședintele Consiliului Județean Vaslui, alături de Liviu Butnaru, fostul director al ARR, este acuzat de fapte de corupție. Și de această dată s-a dat o nouă amânare, pentru 14 decembrie, în vederea continuării cercetării judecătorești. Procesul a împlinit mai bine de doi ani, dosarul fiind plimbat până acum pe la alte două instanțe, Judecătoria și Tribunalul Vaslui. Sunt șanse mari ca până la finalizarea procesului și a apelului Mihalachi să-și termine mandatul de la conducerea CJ Vaslui.

Încă o amânare a dosarului în care Vasile Mihalachi, vicepreședintele Consiliului Județean Vaslui, este acuzat de fapte de corupție. După alte amânări datorate fie lipsei apărătorilor, fie pentru a cere noi termene în vederea studierii dosarului, ori pentru că nu a sosit sau a fost contestată expertiza contabilă cerută, de această dată s-a dat un nou termen, pe 14 decembrie, pentru continuarea cercetării judecătorești. Asta înseamnă că sunt șanse mari ca procesul să nu se încheie mai devreme de primăvara viitoare. După care va fi contestată sentința la instanța superioară și iată cum, indiferent dacă va fi condamnat sau nu, Vasile Mihalachi va avea șansa să-și ducă mandatul de vicepreședinte CJ până la capăt!

Procesul a început, la Judecătoria Vaslui, încă din luna octombrie 2013 și după mai bine de jumătate de an instanța a realizat că nu are competențe în soluționarea acestei cauze. Dosarul a fost mutat apoi la Tribunalul Vaslui, unde a stat încă o jumătate de an, pentru ca în final Vasile Mihalachi să ceară și să obțină strămutarea procesului la Tribunalul Iași. Motivul invocat: din cauza popularizării în presă a procesului! Dosarul este pe rol la instanța ieșeană din luna august 2014, timp în care au fost date nu mai puțin de 14 termene de judecată, cele mai multe soldate cu cereri de amânare.

Vasile Mihalachi, alături de Liviu Butnaru, fostul director al ARR Vaslui și alți doi funcționari, au fost acuzați de procurorii DNA de fapte de corupție. Practic, aceștia ar fi trucat niște licitații făcute de Consiliul Județean în vederea acordării de licențe de transport persoane pe teritoriul județului. Prin aceasta, au fost favorizate mai multe firme, inclusiv cea a consilierului PNL Cătălin Dogaru, în defavoarea altor transportatori. Faptele s-au întâmplat în anul 2008, pe când Vasile Mihalachi era președinte al Consiliului Județean. El a acționat în deplin dispreț față de lege, comisia paritară constituită în acest sens la nivelul CJ Vaslui neavând nici măcar regulament de organizare și funcționare. Conform procurorilor DNA, prejudiciul se ridică la peste 2,65 milioane lei, reprezentând sume obținute de transportatori prin atribuirea ilegală de trasee. Ca un amănunt, dat fiind faptul că Mihalachi a fost acuzat în calitate de angajat al Consiliului Județean Vaslui, instituția plătește, din bani publici, onorariul apărătorilor. În acest sens, în 2014, s-au aprobat sumele necesare prin hotărâre de Consiliu Județean.

de Marian MOCANU La Tribunalul Iași a avut loc un nou termen în dosarul în care Vasile Mihalachi, vicepreședintele Consiliului Județean Vaslui, alături de Liviu Butnaru, fostul director al ARR, este acuzat de fapte de corupție. Și de această dată s-a dat o nouă amânare, pentru 14 decembrie, în vederea continuării cercetării judecătorești. Procesul a împlinit mai bine de doi ani, dosarul fiind plimbat până acum pe la alte două instanțe, Judecătoria și Tribunalul Vaslui. Sunt șanse mari ca până la finalizarea procesului și a apelului Mihalachi să-și termine mandatul de la conducerea CJ Vaslui. Încă o amânare a dosarului…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: