Home » Sport » Premieră pentru atletismul bârlădean – Participare în echipa de senioare la Campionatul European de Cros

Premieră pentru atletismul bârlădean – Participare în echipa de senioare la Campionatul European de Cros

Bârlădeanca Mihaela Petrea, o atletă legitimată la Clubul Școlar Sportiv (CSS) Bârlad, va participa la Campionatul European de Cros, în echipa de senioare a României. Este o premieră pentru orașul nostru. Competiția va avea loc în localitatea Toulon-Hyères din Franța, pe 13 decembrie.

În urma rezultatului obținut la Campionatul Balcanic, atleta ar fi trebuit să participe la categoria de tineret. Federația Română de Atletism a luat decizia de a o include totuși în echipa de senioare.

„Va fi destul de greu să facă față concursului. Eu mi-aș fi dorit să alerge la categoria ei. Senioarele pot fi cu până la 10-15 ani mai în vârstă decât ea. Mihaela abia a făcut trecerea de la juniori la tineret. Chiar și la tineret îi vine foarte greu pentru că la categoria tineret sunt fete născute între anii ’93 și ’95. Ea este în primul an de categorie. Drept dovadă la campionatul balcanic primele trei au fost născute în 93. Ea s-a clasat pe locul 4 la individual cu un timp foarte bun.. Probabil acesta este motivul care i-a determinat pe federali să ia decizia de a o include în echipa de senioare. E nevoie să își dozeze altfel efortul pentru că tempo-ul este diferit la senioare. Pregătirea ei este pentru tineret unde ar fi avut de alergat 6.000 de metri. La senioare va avea de parcurs o distanță de 8.000 de metri si această diferență se va simți. O să fie dificil. Obiectivele pe care ni le-am propus pentru tineret le-am îndeplinit. Sper ca în momentul concursului să prindă o zi bună, sa aibă o suprafața care sa o avantajeze și să fie în formă, să alerge cât știe. Sunt mândru că putem participa la seniori, dar nu pot să fiu încrezător într-un rezultat foarte bun. Avem speranțe la echipă însă. Să se prezinte bine în ansamblul ei și să obțină un loc onorabil”, ne-a declarat Ciprian Bolgar, antrenor de atletism la CSS Bârlad.

Bârlădeanca Mihaela Petrea, o atletă legitimată la Clubul Școlar Sportiv (CSS) Bârlad, va participa la Campionatul European de Cros, în echipa de senioare a României. Este o premieră pentru orașul nostru. Competiția va avea loc în localitatea Toulon-Hyères din Franța, pe 13 decembrie. În urma rezultatului obținut la Campionatul Balcanic, atleta ar fi trebuit să participe la categoria de tineret. Federația Română de Atletism a luat decizia de a o include totuși în echipa de senioare. „Va fi destul de greu să facă față concursului. Eu mi-aș fi dorit să alerge la categoria ei. Senioarele pot fi cu până la 10-15…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: