Home / World / ATAC ARMAT în Statele Unite. Cel puțin 14 persoane au murit. FBI verifică dacă atacul are caracter terorist. Autoritățile caută autorii

ATAC ARMAT în Statele Unite. Cel puțin 14 persoane au murit. FBI verifică dacă atacul are caracter terorist. Autoritățile caută autorii

Biroul Federal pentru Investigații din Statele Unite verifică dacă atacul comis în orășelul californian San Bernardino, soldat cu cel puțin 14 morți, este incident terorist, deocamdată nefiind exclusă nicio posibilitate. 

David Bowditch, directorul adjunct al centrului FBI din Los Angeles, a declarat că sunt analizate toate ipotezele. “Încă nu știm dacă este vorba de un incident cu caracter terorist”, a afirmat Bowditch.

“Nu avem informații care să arate că acest atac ar avea vreo legătură cu terorismul”, a declarat Jarrod Burguan, un oficial din cadrul Poliției regionale, precizând că motivele criminalilor nu se cunosc. “Ar putea fi terorism intern”, a sugerat Burguan.

Cel puțin 14 persoane au fost împușcate mortal, iar alte 15 au fost rănite în incidentul armat din orașul californian San Bernardino, afirmă surse din cadrul Poliției regionale.

Atacul a avut loc în sala de conferințe a unui centru pentru tratarea persoanelor cu deficiențe cognitive (Inland Regional Center) aflat în zona Waterman din San Bernardino, un orășel de 200.000 de locuitori situat la 100 de kilometri est de Los Angeles.

Autoritățile americane continuă în mod activ operațiunile de căutare a indivizilor care au deschis focul. Toate școlile, centrele comerciale și instituțiile din comitatul californian San Bernardino au fost închise în urma atacului armat.

Martori citați de CNN au declarat că trei indivizi au deschis focul cu mitraliere de tip AK-47 după care au fugit cu un vehicul de teren de culoare neagră.

“Avem numeroase victime, inclusiv morți”, a declarat Vicki Cervantes, purtătorul de cuvânt al Poliției regionale. Potrivit unor surse, 14 persoane au fost ucise, iar 15 sunt rănite.

Echipe speciale ale poliției (SWAT) verifică atent clădirile din împrejurimi în căutarea autorului sau autorilor atacului armat. Conform unor surse, la etajul 2 al complexului atacat a fost găsit un posibil dispozitiv exploziv, verificat în prezent de specialiști pirotehniști.

Sursa: mediafax.ro

Biroul Federal pentru Investigații din Statele Unite verifică dacă atacul comis în orășelul californian San Bernardino, soldat cu cel puțin 14 morți, este incident terorist, deocamdată nefiind exclusă nicio posibilitate.  David Bowditch, directorul adjunct al centrului FBI din Los Angeles, a declarat că sunt analizate toate ipotezele. "Încă nu știm dacă este vorba de un incident cu caracter terorist", a afirmat Bowditch. "Nu avem informații care să arate că acest atac ar avea vreo legătură cu terorismul", a declarat Jarrod Burguan, un oficial din cadrul Poliției regionale, precizând că motivele criminalilor nu se cunosc. "Ar putea fi terorism intern", a…

Review Overview

About Mihai Vasile

x

Check Also

Cel puțin nouă morți și peste 30 de răniți în urma prăbușirii unui pod care lega două insule în Indonezia

Cel puțin nouă persoane au decedat, iar alte peste ...

Decizie oficiala: Landurile germane nu mai vor noi inmatriculari de automobile pe benzina si motorina, incepand cu anul 2030

Landurile germane nu vor sa mai permita noi inmatriculari ...

REFERENDUMUL din Ungaria privind cotele de imigranți, INVALID / Viktor Orban a anunțat că va înainta Parlamentului o propunere de amendament constituțional

Biroul Național Electoral (NVI) din Ungaria a anunțat oficial ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: