Home » Sanatate » S-a înecat cu carne, dar a supraviețuit

S-a înecat cu carne, dar a supraviețuit

Un bătrân de 84 de ani din Bârlad nu va uita cât va trăi prin ce moment a trecut chiar de Ziua Națională. Graba sau dantura lipsă erau cât pe ce să-l omoare.

Marți, 1 Decembrie, în timp ce lua prânzul, octogenarul s-a înecat cu o bucată de carne și aproape că s-a sufocat. Medicul de pe ambulanța sosită la domiciliul acestuia a reușit împreună cu echipa să-i extragă corpul străin care aproape că-l asfixiase și l-a intubat, după care pacientul a fost dus la Spitalul „Elena Beldiman”. Acesta a fost internat imediat la secția Terapie Intensivă.

„În asemenea cazuri, este nevoie de observație amănunțită la secția de Terapie Intensivă pentru a se lua urgent măsuri de protezare respiratorie. Bătrânul care s-a înecat cu carne a fost intubat pentru o scurtă perioadă și a fost, de asemenea, conectat la tubul de oxigen. Bărbatul avea probleme de respirație și era destul de agitat. Acum este conștient și în curând va fi transferat în secția Medicală”, a declarat ieri doctor Ion Chilinciuc, șeful secției Terapie Intensivă.

Din spusele medicului, printre cele mai periculoase alimente, care pot duce la asfixie prin înec, sunt pâinea proaspătă, carnea, unele fructe precum gutuile, ciocolata și orice aliment nemestecat suficient sau mâncat pe fugă. (Mihaela NICULESCU)

Un bătrân de 84 de ani din Bârlad nu va uita cât va trăi prin ce moment a trecut chiar de Ziua Națională. Graba sau dantura lipsă erau cât pe ce să-l omoare. Marți, 1 Decembrie, în timp ce lua prânzul, octogenarul s-a înecat cu o bucată de carne și aproape că s-a sufocat. Medicul de pe ambulanța sosită la domiciliul acestuia a reușit împreună cu echipa să-i extragă corpul străin care aproape că-l asfixiase și l-a intubat, după care pacientul a fost dus la Spitalul „Elena Beldiman”. Acesta a fost internat imediat la secția Terapie Intensivă. „În asemenea cazuri,…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: