Home / Social / Bârladul sub lupă – Bradul este … periculos electric!

Bârladul sub lupă – Bradul este … periculos electric!

de Răzvan CĂLIN

La fel ca și în anii trecuți, apropierea sărbătorilor de iarnă a făcut să răsară în fața Primăriei Bârlad ditamai tradiționalul brad. Conifer pe care edilii bârlădeni au avut grijă să-l împodobească frumos încă de pe acum. Ce ne-a atras atenția de această dată au fost niște podoabe mai speciale, plantate pe la poalele bradului, de jur împrejurul său. Niște banale coli albe de format A4, inscripționate cu un mesaj sec: ”Nu atingeți! Pericol electric!”. Ce-i drept, pe moment cam înțelegi că avertismentul de trage de atenție că n-ar fi bine să pui mâna pe brad că instalația electrică de iluminat ar putea avea niscaiva ”scurgeri”. Și atunci ai toate șansele să te zgâlțâie până scoți fum pe urechi.

“Realizatorilor” acestui mesaj li s-a părut mai românește așa, decât ceva de genul ”pericol de electrocutare”. Deh, uite așa mai fură unii curent când încep să se ia la trântă cu sărmana limbă română!

P.S. Pentru a nu fi înțeleși greșit, subliniem că nu avem nimic împotriva acestui avertisment adresat populației care îl considerăm cât se poate de oportun. Doar că exprimarea ne-a cam ”zgâriat” nițel pă retină!

 

About Razvan Calin

x

Check Also

Cine nu respectă depozitarea selectivă a deșeurilor la Bârlad? Cetățenii sau Urbana?

de Mihaela NICULESCU   Bârlădenii ...

Un bărbat din Bălțați și-a înjunghiat fratele după o ceartă la băutură

A trecut razant pe lângă ...

Peste 2.000 de cupluri din județul Vaslui s-au căsătorit în anul trecut

În perioada ianaurie – octombrie ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: