Home / Justitie / Sfârtecat de câinii de pază ai patronului Berlin SRL Bârlad!

Sfârtecat de câinii de pază ai patronului Berlin SRL Bârlad!

de Răzvan CĂLIN

Bârlădeanul Virgil Maradin a fost la un pas de a fi sfâșiat în bucăți de doi câini de pază de la depozitul SC Berlin SRL. Omul este disperat că riscă să rămână infirm dacă nu va putea să-și plătească și cea de a V-a intervenție chirugicală.

maradin_virgilLa 59 de ani, bârlădeanul Virgil Maradin s-a trezit că este la un pas de-și pierde mâna dreaptă după ce abia a scăpat cu viață din colții a doi câini rasa rotweiler. Patrupedele respective sunt câinii de pază ai unui depozit en-gros ce aparține SC Berlin SRL, firmă deținută de cunoscutul om de afaceri bârlădean Florin Pricop.

Incidentul s-a petrecut în urmă cu trei luni, pe 4 septembrie, însă Maradin se teme că totul ar putea fi mușamalizat doar pentru simplul fapt că la mijloc este potentul om de afaceri din Bârlad. Temerile lui Maradin mai sunt legate și de faptul că este pe punctul de a rămâne infirm pe viață dacă nu va efectua și cea de a V-a intervenție chirurgicală reparatorie la mâna dreaptă. Cum omul își câștigă pâinea muncind ca zidar, e lesne de înțeles că în ultimele trei luni nu a mai putut să-și asigure un venit, atât pentru el, cât și pentru familia sa.

Atacat din senin de două bestii care au fost cât pe ce să-l sfâșie în bucăți!

În ziua fatidică, Maradin se afla la pescuit, pe malul Bârladului, în apropiere de Poligonul Militar. Exact lângă acesta funcționează și depozitul en-gross al SC Berlin SRL, mana_maradin2ambele obiective fiind amplasate pe strada Trestiana, arteră care face legătura mini-cartierului ANL din zona Cărămidărie. Maradin povestește și acum cu groază ce anume s-a întâmplat în acea zi, dar mai ales coșmarul pe care a fost nevoit să-l trăiască. Scenele care ni le-a povestit sunt parcă desprinse dintr-un film horror.

”De vreo șapte – opt ani, de când m-am mutat cu locuința în zonă, obișnuiesc să mă duc la pescuit pe malul râului Bârlad ori de câte ori am timp liber. De mai multe ori am văzut cum au ieșit din curtea depozitului Berlin SRL cei doi câini din rasa rotweiler. În ziua când am fost atacat, eu stăteam și pescuiam când din spatele meu, la vreo trei – patru metri am auzit niște lătrături. M-am întors și atunci am văzut venin în fugă spre mine cei doi câini, rotweileri, de la depozitul lui SC Berlin. Primul care a ajuns la mine a sărit direct la mâna dreaptă și m-a înhățat, smucindu-mă cu putere. Cel de al doilea mi-a sărit direct în piept și m-a trântit la pământ, după care m-a apucat și el de mâna stângă. Amândoi câinii au început să tragă de mine și m-au târât în râu. M-au târât prin apă până pe malul celălalt, preț de vreo șapte – opt metri, după care iar m-au tras în apă. La un moment dat, m-au trântit și am intrat cu capul în apă de am tras fără să vreau câteva guri de apă. Atunci mi-am zis «Doamne, gata, aici mor!». Câinele care mă apucase de mâna dreaptă a început să smulgă bucăți de carne din brațul meu”, ne-a povestit Maradin, cu o voce gâtuită de groază la amintirea clipelor de coșmar pe care le-a trăit în urmă cu trei luni.

Salvat din colții câinilor de alți pescari și un militar!

mana_maradin1Îngrozit că ar putea să-și găsească sfârșitul sub colții celor două bestii, omul a început să strige disperat după ajutor. Primii care au reacționat au fost alți câțiva pescari care se aflau în acel moment pe malul Bârladului, dar și unul dintre militarii care se aflau în acel moment în poligonul din apropiere. Acesta din urmă a venit înarmat cu două răngi și a reușit, în cele din urmă, să-i pună pe fugă pe cei doi rotweileri care s-au refugiat imediat în curtea depozitului Berlin SRL. Culmea este că, din spusele lui Maradin, la un moment dat a ieșit în stradă și unul dintre paznicii firmei Berlin, însă nu a chemat câinii înapoi și nici nu i-a sărit în ajutor omului, ci s-a reîntors impasibil în curtea depozitului de ca și cum nu s-ar fi întâmplat nimic. Norocul lui Maradin a fost că alți oameni i-au sărit în ajutor și l-au scos din colții și ghearele câinilor. Altfel, ar fi fost toate șansele să asistăm la un nou caz de om ucis de câini.

Operat de patru ori la Iași, dar mai are nevoie de încă o intervenție chirurgicală!

După ce la fața locului a ajuns și un echipaj al Stației de Ambulanță Bârlad, Maradin a fost transportat imediat la Spitalul municipal de urgență ”Elena Beldiman” din Bârlad. mana_maradinAici a fost diagnosticat cu plăgi sfâșiate complexe, cu strivire de nervi și mușchi în treimea superioară a antebrațului drept. Practic, brațul drept i-a fost sfârtecat complet, mușchii și tendoanele fiind sfâșiate.

Din cauza gravității cazului, medicii bârlădeni au decis că se impune ca omul să fie transferat la Clinica de chirurgie plastică și reparatorie din Iași. Aici a îndurat nu mai puțin de patru intervenții chirurgicale complexe, medicii încercând să-i salveze mâna.

Însă, nici acum la trei luni de la atac, situația nu este tocmai roză pentru Maradin. Omul ne-a spus că medicii i-au recomandat cu tărie să supună unei a V-a operații chirugicale prin care se va încerca să i se administreze o grefă de mușchi și tendoane, într-o ultimă încercare de a-i salva mâna dreaptă. Operația este programată pentru opt ianuarie 2016, iar dacă nu o va face riscă să rămână infirm pe viață.

”Dar toate operațiile astea costă destul de mulți bani, iar eu am cheltuit tot ce am avut până acum. De trei luni, de când mi s-a întâmplat nenorocirea asta, eu nu am mai putut munci să asigur o bucată de pâine pentru mine și pentru familia mea. Lucrez ca zidar de o viață întreagă, dar acum nu mai pot face nimic că nu mă mai ajută mai deloc mâna dreaptă. Iar eu nu am șomaj sau ajutor social. Singura mea sursă de a-mi întreține familia este zidăria”, ne-a mai declarat Maradin.

”Vreau să pot munci din nou!”

Din această cauză omul vrea ca proprietarul câinilor să fie tras la răspundere și intenționează să-l acționeze în instanță pentru a-i cere daune materiale și să-și recupereze depozit_berlinastfel banii pierduți în tot acest timp. Iar dacă în ianuarie nu își va permite și cea de a V-a intervenție chirurgicală, atunci are toate șansele să nu-și mai poată recupera în veci mâna dreaptă.

”Eu mă tem că cine știe ce se va întâmpla și tot cazul acesta ar putea fi mușamalizat. Mi-au spus mulți că domnul Pricop, patronul de la Berlin, are multe relații și are să scape de orice răspundere. Eu nu vreau decât să-mi recuperez banii pierduți și să pot munci din nou să câștig un ban”, ne-a mai spus Maradin.

Totuși, agentul principal Loredana David, responsabil mass-media în cadrul IPJ Vaslui, ne-a declarat că ancheta este în derulare și că în mod sigur dosarul va fi soluționat: ”În dosarul de cercetare penală deschis au fost audiate mai multe persoane și a fost identificat și proprietarul câinilor. Mai trebuie efectuată o expertiză medico-legală care să stabilească câte zile de îngrijiri medicale a necesitat victima. În funcție de această expertiză, se va putea stabili și încadrarea juridică a faptei. Deci, până când nu se va ști exact numărul total al zilelor de îngriji medicale, nu se va putea face încadrarea juridică a faptei”.

Am fi dorit să consemnăm și punctul de vedere al patronului Berlin SRL – Florin Pricop – însă acesta nu a fost de găsit.

Maradin susține că, de-a lungul timpului, aceiași câini de pază de la depozitul Berlin SRL au mai scăpat în stradă și au atacat și alte persoane. Însă, oamenii nu au depus plângere la poliție, mergând pe aceeași premisă că nu li se va face dreptate și că se vor lupta cu morile de vânt dacă la mijloc este respectivul om de afaceri. În aceste condiții, specialiștii în domeniu atrag atenția că un comportament atât de agresiv (fie și din partea unor câini de rasă special crescuți pentru pază) nu este unul normal pentru acești câini. Este foarte posibil ca respectivele patrupede să aibă serioase probleme de comportament și riscă să fie catalogate drept animale agresive. Conform legislației în vigoare, acest lucru nu poate fi stabilit decât în urma unei expertizări făcută de specialiștii în domeniu. Dacă vor stabili că animalele sunt extrem de agresive, atunci se poate lua chiar decizia de a eutanasia câinii.

de Răzvan CĂLIN Bârlădeanul Virgil Maradin a fost la un pas de a fi sfâșiat în bucăți de doi câini de pază de la depozitul SC Berlin SRL. Omul este disperat că riscă să rămână infirm dacă nu va putea să-și plătească și cea de a V-a intervenție chirugicală. La 59 de ani, bârlădeanul Virgil Maradin s-a trezit că este la un pas de-și pierde mâna dreaptă după ce abia a scăpat cu viață din colții a doi câini rasa rotweiler. Patrupedele respective sunt câinii de pază ai unui depozit en-gros ce aparține SC Berlin SRL, firmă deținută de cunoscutul…

Review Overview

About Razvan Calin

One comment

  1. Canii aia ar trebui eutanasiati…daca intte coltii lor ajungea un copilas?nu ar fi avut nici o sansa..proprietarii cainilor trebuie trasi la raspundere la fel ca si agentul de paza care n.a avut nici o reactie la ce se intampla..

x

Check Also

Blestemul COVID-19. Antreprenorii vasluieni au înroșit telefoanele de la Inspecția Socială și Forțele de Muncă

de Dănuț CIOBANU  În cursul zilei de ieri, telefoanele ...

Prognoze sumbre: peste 5.000 de șomeri în privat, reduceri de personal și tăieri de salarii la bugetari

de Dănuț CIOBANU  Situația economică de la nivelul județului ...

AJPIS Vaslui va plăti indemnizația de sprijin pentru micile afaceri afectate de criza COVID-19

Începând de astăzi, Agenția Județeană pentru Plăți și Inspectie ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: