Home / Justitie / Tun de 6.800 de lei dat de șoferul Inspecției Muncii la instituția la care lucrează

Tun de 6.800 de lei dat de șoferul Inspecției Muncii la instituția la care lucrează

Șoferul Inspecției Muncii Vaslui a fost trimis în judecată pentru delapidare, fals și uz de fals, după ce, prin trecerea unor kilometri nereali în foile de parcurs ale mașinii de serviciu, a reușit să dea un tun instituției la care încă lucrează de 6.800 de lei, echivalentul a 1.400 litri de combustibil.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui au dispus trimiterea în judecată a șoferului Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Vaslui, Dumitru Carp, sub acuzațiile de delapidare, fals și uz de fals, pentru întocmirea în fals a documentelor de parcurs a mașinii cu care mergea pe teren cu inspectorii instituției.

Gheorghe Chirvase, director ITM Vaslui (2)Bărbatul de 56 de ani a trecut în documente mai mulți kilometri decât cei efectuați în realitate, conform bordului autoturismului, combustibilul rezultat din respectiva diferență fiind însușit. Prin această metodă, șoferul a reușit, pe parcursul a cinci ani de zile, să prejudicieze instituția de suma de 6.800 de lei, echivalentul a aproximativ 1.400 de litri de combustibil.

„Toate aceste nereguli le-am descoperit în momentul în care am venit la conducerea instituției, fapt pentru care am sesizat organele de cercetare penală. De asemenea, întreaga sumă constatată ca prejudiciu i-am imputat-o șoferului, prejudiciul fiind recuperat în totalitate”, a declarat inspectorul șef al ITM Vaslui, Gheorghe Chirvase.

Potrivit acestuia, Dumitru Carp lucrează în continuare în cadrul instituției însă, în momentul în care se va comunica de către instanță începerea procesului, șoferul va fi suspendat din funcție până la pronunțarea definitivă a instanței.

About Mihai Vasile

x

Check Also

”Pandemie” demografică. Județul Vaslui a pierdut în ultimii șapte ani nu mai puțin de 11.746 persoane

de Dănuț CIOBANU  Evoluția demografică a județului Vaslui din ...

Firmele vasluiene și-au învățat lecția după ultima criză economică, populația nu!

Amânarea plății ratelor la bănci cu până la nouă ...

Peste 200 de polițiști din județul Vaslui, mobilizați pe frontul anticoronavirus

La data de 26 martie 2020, situația epidemiologică din ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: