Home » Administratie » Fermierii au primit avansuri din subvențiile agricole pentru anul 2015

Fermierii au primit avansuri din subvențiile agricole pentru anul 2015

de Marian MOCANU
Zilele acestea, Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură a finalizat plata avansului către fermierii care au depus cereri de plată în cadrul Schemei de Plată Unică pe Suprafață (SAPS) – Campania 2015. Aproape patru mii de fermieri vasluieni, potențiali beneficiari, vor primi aceste avansuri, respectiv 54 euro/ha, după finalizarea controalelor.
În sfârșit, agricultorii care au au depus cereri de plată în cadrul Schemei de Plată Unică pe Suprafață (SAPS) – Campania 2015 au primit avansurile din subvenții. Banii vin după ce aproape toate lucrările de înființare a culturilor de toamnă pentru anul agricol 2015 – 2016, respectiv arături și semănături s-au finalizat. Conform datelor furnizate de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură Vaslui, din numărul total de 24.542 cereri de plată înregistrate în campania 2015, au fost autorizate pentru plata avansului 20.648 cereri. Este vorba de acele cereri pentru care s-a efectuat verificarea necesară condițiilor de eligibilitate. Cuantumul avansului este de 54 euro/ha, plățile fiind efectuate la un curs de schimb de 4,4176 lei pentru un euro, stabilit de către Banca Centrală Europeană în data de 30 septembrie 2015. Alți aproape patru mii de fermieri, care se află în zonele selectate pentru controlul prin teledetecție sau fac parte din eșantionul pentru control clasic în teren vor primi acești bani după finalizarea controalelor. Printre ei sunt și fermieri care au erori în documentația depusă odată cu cererile de plată și pentru care se așteaptă soluționarea erorilor.
de Marian MOCANU Zilele acestea, Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură a finalizat plata avansului către fermierii care au depus cereri de plată în cadrul Schemei de Plată Unică pe Suprafață (SAPS) – Campania 2015. Aproape patru mii de fermieri vasluieni, potențiali beneficiari, vor primi aceste avansuri, respectiv 54 euro/ha, după finalizarea controalelor. În sfârșit, agricultorii care au au depus cereri de plată în cadrul Schemei de Plată Unică pe Suprafață (SAPS) – Campania 2015 au primit avansurile din subvenții. Banii vin după ce aproape toate lucrările de înființare a culturilor de toamnă pentru anul agricol 2015 - 2016,…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: