Home » Social » Numărul beneficiarilor de ajutoare de încălzire a locuinței a scăzut de peste patru ori în ultimii ani

Numărul beneficiarilor de ajutoare de încălzire a locuinței a scăzut de peste patru ori în ultimii ani

Numărul beneficiarilor de ajutoare de încălzire a locuinței în județul Vaslui a scăzut de peste patru ori în ultimii ani, de la aproape 98.000 de familii sau persoane singure, în 2010, la doar puțin peste 21.000 în ultimul sezon rece, ca urmare a înăspririi condițiilor de acordare a acestui sprijin financiar.

Tot mai puține familii sau persoane singure din județul Vaslui se bucură de sprijinul financiar venit din partea statului pentru plata lemnelor, a gazelor naturale sau a energiei termice furnizate în sistem centralizat. Numărul beneficiarilor a scăzut constant de la an după ce guvernele care s-au perindat pe la conducerea țării au înăsprit condițiile de acordare a acestor ajutoare pentru încălzirea locuinței. Astfel, dacă în urmă cu cinci ani, existau aproape 100.000 de familii sau persoane singure care primeau bani de la stat, acum cei care mai încasează sprijinul financiar a coborât până la 21.000 de familii. Cea mai drastică scădere se înregistrează la beneficiarii de ajutoare bănești pentru lemne, de la 82.245 în 2010, la doar 16.722 în ultimul sezon rece. Și financiar, economia făcută de stat este de peste 17,7 milioane de lei la nivelul întregului județ.

Sorin Prepelita

Sorin Prepelita

„Această reducere s-a datorat, în principal, din cauza ieșirii din plată a mai multor familii, situație determinată de aplicarea noilor prevederi legislative care au stabilit condiții mult mai restrictive de acordarea a ajutoarelor pentru încălzirea locuinței. Mai concret, lista bunurilor care conduc la excluderea acordării ajutorului pentru încălzirea locuinței s-a modificat, în sensul că sunt luate în calcul inclusiv depozitele din bancă sau autoturismele beneficiarilor”, a declarat directorul Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială Vaslui, Sorin Prepeliță.

Scăderea beneficiarilor de ajutoare pentru încălzirea locuinței a avut drept cauză și intensificarea controalelor efectuate de către AJPIS, prin care s-a verificat corectitudinea datelor declarate de către beneficiarii de sprijin financiar. (Ionuț PREDA)

Numărul beneficiarilor de ajutoare de încălzire a locuinței în județul Vaslui a scăzut de peste patru ori în ultimii ani, de la aproape 98.000 de familii sau persoane singure, în 2010, la doar puțin peste 21.000 în ultimul sezon rece, ca urmare a înăspririi condițiilor de acordare a acestui sprijin financiar. Tot mai puține familii sau persoane singure din județul Vaslui se bucură de sprijinul financiar venit din partea statului pentru plata lemnelor, a gazelor naturale sau a energiei termice furnizate în sistem centralizat. Numărul beneficiarilor a scăzut constant de la an după ce guvernele care s-au perindat pe la…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: