Google+
Home » Social » 843 de femei, calificate în diverse meserii cu 12 milioane de lei de la UE

843 de femei, calificate în diverse meserii cu 12 milioane de lei de la UE

843 de femeii din trei județe, printre care și Vaslui, s-au calificat în diverse meserii, cum ar fi cele de agent vamal, operator date sau îngrijitor bătrâni la domiciliu, în cadrul unui proiect de 12 milioane de euro privind egalitatea de șanse, implementat cu sprijinul Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Vaslui.

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură (CCIA) Vaslui a fost, luni, gazda unui final de proiect derulat, în ultimul an și jumătate, în parteneriat cu Universitatea „Dunărea de Jos” Galați, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Călărași și CCIA Galați. Cu obiectiv general promovarea amplă a principiului egalității de șanse și de gen și facilitarea accesului pe piața muncii a femeilor din trei regiuni de dezvoltare ale României, proiectul de 12 milioane de lei a vizat, în principal, organizarea de cursuri de calificare pentru 843 de femei din județele Vaslui, Galați și Călărași. În plus, s-au bucurat de o diplomă de calificare și 90 de persoane din alte grupuri vulnerabile, precum și 20 de angajați din administrația publică locală.

„Proiectul a fost unul de anvergură, în care am reușit să demonstrăm că există egalitate de șanse, prin integrarea femeii în viața socială. Totodată, am dovedit încă odată, dacă mai era cazul, că, aici, în județul Vaslui, resursa umană este cea mai importantă rezervă de care dispunem. Am închis un proiect valoros și mă bucur să cred că am reușit  să realizăm ceea ce ne-am propus”, a declarat președintele CCIA Vaslui, Ionel Constantin.

Cele peste 950 de persoane care au participat la cursurile de calificare au obținut diplome de calificare în meserii precum cele de agent vamal, operator date, îngrijitor bătrâni la domiciliu, măcelar, administrator pensiune turistică, lucrător social, confecționer sau lucrător în comerț.

843 de femeii din trei județe, printre care și Vaslui, s-au calificat în diverse meserii, cum ar fi cele de agent vamal, operator date sau îngrijitor bătrâni la domiciliu, în cadrul unui proiect de 12 milioane de euro privind egalitatea de șanse, implementat cu sprijinul Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Vaslui. Camera de Comerț, Industrie și Agricultură (CCIA) Vaslui a fost, luni, gazda unui final de proiect derulat, în ultimul an și jumătate, în parteneriat cu Universitatea „Dunărea de Jos” Galați, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Călărași și CCIA Galați. Cu obiectiv general promovarea amplă a principiului egalității de șanse și de gen și facilitarea accesului…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: