Google+
Home » Social » Cărțile, între clasicul condei și modernul ebook!

Cărțile, între clasicul condei și modernul ebook!

de Răzvan CĂLIN

Centrul ”Mihai Eminescu” Bârlad va organiza o dezbatere publică pe aceasă temă.

La sfârșitul săptămânii în curs, la Centrul ”Mihai Eminescu” din Bârlad se va desfășura o interesantă dezbatere publică având ca titlu și temă principală deopotrivă, ”Literatura de pe net”. Așa cum reiese și din titlu, acțiunea își propune să aprofundeze o temă de actualitate și destul de controversată. Practic, este o dezbatere în care vor fi aduse argumente pro și contra cu privire la rolul cărților din perspectiva clasică, a tiparului și efervescența lucrărilor literare ”tipărite” pe modernele e-book-uri. Acțiunea este programată a se derula pe 12 decembrie, de la ora 11.

”Este o temă generoasă, la care am invitat să participe atât cadre didactice și scriitori, cât și elevi de la școlile și liceele din oraș. Vrem să discutăm despre avantajele cărților tipărite în mod clasic, pe hârtie, dar și despre cele care pot fi accesate în mediul on-line sau pe ebook-uri, laptop-uri, tablete sau telefoane smart. Vrem să vedem dacă mediul on-line, Internetul, poate oferi o notorietate mai mare scriitorilor, ce avantaje și ce dezavantaje ar putea avea. Credem că va fi o discuție interesantă”, ne-a declarat muzeograf Geta Modiga, moderatorul dezbaterii.

Cei care vor dezbate acest subiect sunt profesorii Roxana Galan și Marcel Proca, dar și scriitoarele Ana Balan și Dorina Stoica.

de Răzvan CĂLIN Centrul ”Mihai Eminescu” Bârlad va organiza o dezbatere publică pe aceasă temă. La sfârșitul săptămânii în curs, la Centrul ”Mihai Eminescu” din Bârlad se va desfășura o interesantă dezbatere publică având ca titlu și temă principală deopotrivă, ”Literatura de pe net”. Așa cum reiese și din titlu, acțiunea își propune să aprofundeze o temă de actualitate și destul de controversată. Practic, este o dezbatere în care vor fi aduse argumente pro și contra cu privire la rolul cărților din perspectiva clasică, a tiparului și efervescența lucrărilor literare ”tipărite” pe modernele e-book-uri. Acțiunea este programată a se derula pe…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Razvan Calin

%d blogeri au apreciat: