Google+
Home » National » Senat: Concediul paternal se prelungește de la 5 la 10 zile lucrătoare

Senat: Concediul paternal se prelungește de la 5 la 10 zile lucrătoare

Tații au dreptul la concediul paternal plătit de 10 zile lucrătoare, în primele două luni de la nașterea copilului, potrivit unui proiect de lege inițiat de 12 senatori PNL, adoptat luni de Senat. 

Senatorii au adoptat, cu 94 de voturi “pentru”, un vot “împotrivă” și 4 abțineri, un proiect de lege prin care se extinde perioada în care tații beneficiază de concediu paternal, de la 5 la 10 zile. De asemenea, perioada în care se poate solicita concediu crește de la opt săptămâni la două luni.

“În cazul în care titularul dreptului la concediu paternal este asigurat în cadrul sistemului asigurărilor sociale de stat, el are dreptul la un concediu paternal plătit de 10 zile lucrătoare. Concediul paternal se acordă, la cerere, în primele două luni de la nașterea copilului, justificat cu certificatul de naștere al acestuia, din care rezultă calitatea de tată a petiționarului. Indemnizația pentru concediul paternal se plătește integral din fondul de salarii al unității și este egală cu salariul corespunzător perioadei respective”, potrivit proiectului de lege.

Inițiativa legislativă mai prevede că tații pot beneficia de concediu paternal de mai multe ori, potrivit unui amendament al Comisiei de muncă, eliminându-se astfel discriminarea între copiii aceleiași familii. Senatul a fost prima cameră sesizată, iar Camera Deputaților este for decizional.

Sursa; mediafax.ro

Comments

comments

Tații au dreptul la concediul paternal plătit de 10 zile lucrătoare, în primele două luni de la nașterea copilului, potrivit unui proiect de lege inițiat de 12 senatori PNL, adoptat luni de Senat.  Senatorii au adoptat, cu 94 de voturi "pentru", un vot "împotrivă" și 4 abțineri, un proiect de lege prin care se extinde perioada în care tații beneficiază de concediu paternal, de la 5 la 10 zile. De asemenea, perioada în care se poate solicita concediu crește de la opt săptămâni la două luni. "În cazul în care titularul dreptului la concediu paternal este asigurat în cadrul sistemului…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: