Home / Sanatate / Tânăr bârlădean ajuns la Urgențe după ce a consumat amfetamine

Tânăr bârlădean ajuns la Urgențe după ce a consumat amfetamine

de Răzvan CĂLIN

Un tânăr din Bârlad a ajuns la Urgențe după ce se pare că ar fi consumat ecstasy.

ecstasyLa sfârșitul săptămânii trecute, medicii de la Compartimentul Primire Urgențe din cadrul Spitalului municipal de urgență ”Elena Beldiman” s-au confruntat cu un caz ceva mai deosebit. Sâmbătă, 5 noiembrie, în jurul orei 22.30, un echipaj al Ambulanței Bârlad a adus la spital un tânăr în vârstă de 18 ani, care se afla într-o vădită stare de euforie. În scurt timp, medicii aveau să realizeze că se confruntă cu un ”comun” caz de consum de substanțe psihotrope de genul stupefiantelor. Droguri, mai pe înțelesul tuturor.

”Se pare că a consumat ceva din clasa amfetaminelor, posibil ecstasy. Era extrem de euforic și prezenta o stare de agitație cu mult peste limitele normale, poate de șase ori mai agitat decât starea normală. A primit îngrijirile de rigoare și a fost inclusiv consultat psihiatric. Nu știm în ce condiții a consumat astfel de substanțe și d eunde și le-a procurat, dar cel mai probabil de pe piața neagră pentru că vorbim de niște stupefiante de sinteză fabricate clandestin”, ne-a declarat Adrian Gheorghiu, purtătorul de cuvânt al Spitalului ”Elena Beldiman” Bârlad.

După ce i-au acordat îngrijirile de rigoare, medicii bârlădeni i-au sugerat tânărului că ar fi mai bine să se interneze într-o clinică de dezintoxicare din Iași. Rămâne de vâzut dacă acesta va asculta de sfatul medicilor sau va continua să îngroașe rândurile narcomanilor.

Numită și MDMA, ecstasy este o substanță psihoactivă empatogenă din familia amfetaminelor. Ea este comercializată, de obicei, sub formă de tablete sau capsule numite, ecstasy, ce pot conține de asemenea și alte substanțe. Efectele sale psihice constau în euforie, stare energică, reducerea anxietății, empatie pronunțată, sentiment de intimitate față de cei din jur, creșterea excitabilității sexuale și chiar haluncinații, dar la modul ceva mai moderat. MDMA este considerat ca având potențial adictiv scăzut, dar creează rapid toleranță pentru că este necesară o doză mai mare pentru obținerea efectului dorit.

 

de Răzvan CĂLIN Un tânăr din Bârlad a ajuns la Urgențe după ce se pare că ar fi consumat ecstasy. La sfârșitul săptămânii trecute, medicii de la Compartimentul Primire Urgențe din cadrul Spitalului municipal de urgență ”Elena Beldiman” s-au confruntat cu un caz ceva mai deosebit. Sâmbătă, 5 noiembrie, în jurul orei 22.30, un echipaj al Ambulanței Bârlad a adus la spital un tânăr în vârstă de 18 ani, care se afla într-o vădită stare de euforie. În scurt timp, medicii aveau să realizeze că se confruntă cu un ”comun” caz de consum de substanțe psihotrope de genul stupefiantelor. Droguri,…

Review Overview

About Razvan Calin

x

Check Also

Au venit primele doze de vaccin antigripal. Deocamdată, este imunizat personalul de la UPU, SAJ și ATI

Primele 1.250 de doze de ...

Trombostopul ar putea apărea în farmaciile din Bârlad zilele acestea

Vești bune pentru pacienții din ...

Tânără de 20 de ani, luată cu ambulanța din Autogara Vaslui, după ce i s-a făcut rău în timp ce aștepta autobuzul spre casă

O tânără de 20 de ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: