Home » Social » Vasluieni, nominalizați la Trofeul „Oamenii Timpului” 2015.

Vasluieni, nominalizați la Trofeul „Oamenii Timpului” 2015.

de Marian MOCANU

Pe data de 1 decembrie s-a încheiat votul pentru trofeul „Oamenii timpului”, pentru anul 2015, acțiune în care au fost nominalizate nouă personalități din diverse domenii din județul Vaslui. Printre câștigătorii din acest an nu se numără nici un vasluian, cunoscutul etnolog, prof. Dan Ravaru, clasat pe locul al II-lea la secțiunea Literatură, fiind cel mai aproape de câștigarea trofeului. Nici măcar cunoscutul regizor Corneliu Porumboiu, în ciuda premiilor internaționale primite în acest an, nu s-a numărat printre câștigători.

Istoricul Oltea Rășcanu Gramaticu, etnograful Dan Ravaru, medicul Aurora Popa, managerul Serviciului de Ambulanță Județean Vaslui, regizorul Corneliu Porumboiu, profesorul universitar Ionel Miron, Mihai Popa, directorul clubului ”Myosotis”, Rareș Roșca, tânărul fost codrenist admis la cinci universități din lume, omul de afaceri Vlad Alexandru, cultivator de lavandă și jurnalistul Cătălin Striblea sunt cele nouă personalități vasluiene pe care revista de cultură ”Timpul” i-a nominalizat pentru câștigarea unui important trofeu, „Oamenii Timpului”, ediția 2015. Din păcate, în urma votării, care s-a încheiat pe 1 decembrie, nici unul din vasluieni nu s-a clasat pe prima poziție. Cel mai aproape a fost cunoscutul etograf și om de cultură, profesorul Dan Ravaru, care s-a clasat pe cea de-a doua poziție la secțiunea Literatură, cu 2.440 voturi, cu doar 300 mai puține decât suceveanul Gheorghe Cîrstian, promotorul proiectului „Alecart”. În ciuda succeselor obținute pe plan internațional în acest an, regizorul Corneliu Porumboiu, care a primit 1.523 voturi, s-a situat doar pe poziția a patra la secțiunea Arte, în urma actriței Anca Sigartău, la această secțiune, trofeul fiind adjudecat de tenorul Alexandru Tărâțeanu. La secțiunea Educație – Cercetare, profesorul Ionel Miron s-a clasat pe cea de-a treia poziție, cu 1.887 de voturi, la mare distanță de Miha Dimian, prorectorul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava, care a obținut peste 11 mii de voturi.

Chiar dacă, în acest an, nici unul vasluienii nominalizați nu au reușit câștigarea trofeul „Oamenii timpului”, rămâne de apreciat faptul că aceștia, prin activitatea desfășurată, și-au adus cu prisosință contribuția la dezvoltarea zonei și au fost adevărați ambasadori, inclusiv pe plan internațional, a județului Vaslui. Conform regulamentului, Campania regională „Oamenii Timpului” organizată în 2015 vizează personalități și instituții din următoarele județe: Suceava, Botoșani, Neamț, Iași, Bacău, Vaslui, precum și orașele Chișinău și Cernăuți, criteriile teritoriale fiind specifice fiecărei ediții în parte. Trofeul va fi acordat pe data de 12 decembrie, în cadrul unei gale organizată în Sala Mare a Teatrului Național „Vasile Alecsandri” din Iași.

de Marian MOCANU Pe data de 1 decembrie s-a încheiat votul pentru trofeul „Oamenii timpului”, pentru anul 2015, acțiune în care au fost nominalizate nouă personalități din diverse domenii din județul Vaslui. Printre câștigătorii din acest an nu se numără nici un vasluian, cunoscutul etnolog, prof. Dan Ravaru, clasat pe locul al II-lea la secțiunea Literatură, fiind cel mai aproape de câștigarea trofeului. Nici măcar cunoscutul regizor Corneliu Porumboiu, în ciuda premiilor internaționale primite în acest an, nu s-a numărat printre câștigători. Istoricul Oltea Rășcanu Gramaticu, etnograful Dan Ravaru, medicul Aurora Popa, managerul Serviciului de Ambulanță Județean Vaslui, regizorul Corneliu…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: