Google+
Home » Sport » Reabilitarea Stadionului de rugby de la Bârlad, blocată de noul guvern!

Reabilitarea Stadionului de rugby de la Bârlad, blocată de noul guvern!

de Răzvan CĂLIN

Noul guvern condus de Dacian Cioloș a dispus reverificare dosarelor tuturor proiectelor derulate prin CNI.

Unul dintre cele mai ambițioase proiecte cu implicații majore în sportul bârlădean (și nu numai) – reabilitarea Stadionului municipal de rugby – traversează o perioadă nu tocmai fastă. Deși nimeni din administrația locală nu recunoaște acest lucru, reporterii ”Est News” au reușit să obțină informații care atestă faptul că, în momentul de față, proiectul a fost sistat din dispoziția noului Guvern condus de premierul Dacian Cioloș. Nu că actualul cabinet guvernamental ar avea suspiciuni cu privire la acest proiect, însă este vorba doar despre o măsură prin care se dorește reverificarea tuturor proiectelor care sunt derulate prin Compania Națională de Investiții (CNI), instituție care asigură și finanțarea. În consecință, bârlădenii mai au de așteptat până ce vor vedea cu ochii lor că lucrările la acest obiectiv vor demara, lucru așteptat a se întâmpla, totuși, cel târziu în primăvara anului viitor.

Proiectul noului stadion de rugby este unul extrem de ambițios pentru că vorbim aici de o bază sportivă complexă, conform standardelor internaționale în domeniu. Deci, nu se ia în calcul doar o simplă reabilitare a actualului Stadion municipal de rugby. Iată doar o scurtă trecere în revistă a ceea ce urmează să se construiască la Bârlad: schimbarea suprafeței de joc pentru terenul principal cu alta de tip 4G (tip compozit: gazon natural cu gazon sintetic); dotarea cu sistem de irigații, sistem de fotosinteză și de drenare a apelor; teren încălzit pe timpul sezonului rece; instalație de iluminat nocturn și tabelă de marcaj electronică; tribune acoperite cu 8.000 de locuri; construirea unui centru modern pentru recuperare sportiv dotat inclusiv cu piscină semiolimpică; construirea unui cămin pentru cazarea sportivilor cu o capacitate maximă de 100 de locuri și care va fi dotat cu bucătărie proprie, săli de meeting pentru sportivi, săli de recuperare etc; amenajarea unei parcări auto cu o capacitate de 300 de locuri plus patru locuri pentru autocare; spații pentru birouri pentru personalul administrativ și de conducere etc. Într-un cuvânt, vorbim de o bază sportivă extrem de complexă și modernă pe care, ce-i drept, rugbiul bârlădean, în special și sportul local, în general, o merită din plin. Într-o primă fază, costurile legate de realizarea acestui proiect au fost estimate la circa șapte milioane de euro, sumă ce urmează să fie asigurată în întregime de CNI.

de Răzvan CĂLIN Noul guvern condus de Dacian Cioloș a dispus reverificare dosarelor tuturor proiectelor derulate prin CNI. Unul dintre cele mai ambițioase proiecte cu implicații majore în sportul bârlădean (și nu numai) – reabilitarea Stadionului municipal de rugby – traversează o perioadă nu tocmai fastă. Deși nimeni din administrația locală nu recunoaște acest lucru, reporterii ”Est News” au reușit să obțină informații care atestă faptul că, în momentul de față, proiectul a fost sistat din dispoziția noului Guvern condus de premierul Dacian Cioloș. Nu că actualul cabinet guvernamental ar avea suspiciuni cu privire la acest proiect, însă este vorba…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Razvan Calin

%d blogeri au apreciat: