Google+
Home » National » Dezbaterile asupra bugetului încep vineri în Parlament. Votul final este programat pentru miercuri

Dezbaterile asupra bugetului încep vineri în Parlament. Votul final este programat pentru miercuri

Conducerea Parlamentului a decis, miercuri seară, ca dezbaterile asupra proiectului Legii bugetului de stat pe 2016 să înceapă vineri dimineață, în comisiile de specialitate, urmând ca acestea să lucreze și în weekend, și a programat votul final în plenul reunit al celor două Camere pentru miercuri. 

Astfel, potrivit calendarului aprobat miercuri de către Birourile Permanente Reunite ale Parlamentului, amendamentele la proiectul Legii bugetului de stat vor putea fi depuse deja începând de miercuri seară, termenul final fiind joi, la ora 20.00. În cursul nopții de joi, amendamentele senatorilor și deputaților vor fi centralizate, astfel încât dezbaterile în comisiile de specialitate ale Parlamentului vor putea începe vineri dimineață.

Aceste comisii vor aviza fiecare ordonator de credite în parte (ministere și instituții) în cursul zilei de vineri, la ședințe urmând să participe și miniștrii Cabinetului Cioloș.

Calendarul aprobat este unul accelerat, astfel încât tot de vineri a fost programată și prima ședință a Comisiilor reunite de buget-finanțare, care vor dezbate proiectul de buget în ansamblu. Potrivit deciziei Birourilor Permanente reunite, Comisiile de buget-finanțe vor începe sâmbătă dimineață, de la ora 10.00, discuțiile cu fiecare ordonator de credite în parte, fiind așteptați miniștrii și șefii de instituții. Dezbaterile punctuale asupra bugetelor fiecărui ordonator de credite vor dura, potrivit calendarului, până duminică seară. 

Luni, dezbaterile vor continua cu proiectul Legii bugetului asigurărilor sociale.

Tot luni este programată și o nouă ședință a conducerii Parlamentului, pentru convocarea plenului reunit, care va lucra asupra bugetului începând tot de luni. Potrivit calendarului, votul final este așteptat miercuri, în jurul prânzului.

Vicepreședintele Camerei Deputaților, liberalul Ludovic Orban, a afirmat, după ședința conducerii Parlamentului, că impresia lui a fost că acest calendar a fost unul “grăbit”, însă nu a venit o solicitare în acest sens de la premierul Dacian Cioloș.

“E practic o decizie politică. A avut loc o negociere între Cioloș și reprezentanții partidelor politice. Există un oarecare acord politic, de aceea s-a și mers pe o procedură de urgență”, a afirmat Orban.

Proiectul Legii bugetului de stat pe 2016, precum și cel al asigurărilor sociale, au ajuns, miercuri seară, în Parlament, după ce au fost adoptate de Guvern.

Sursa: mediafax.ro

Comments

comments

Conducerea Parlamentului a decis, miercuri seară, ca dezbaterile asupra proiectului Legii bugetului de stat pe 2016 să înceapă vineri dimineață, în comisiile de specialitate, urmând ca acestea să lucreze și în weekend, și a programat votul final în plenul reunit al celor două Camere pentru miercuri.  Astfel, potrivit calendarului aprobat miercuri de către Birourile Permanente Reunite ale Parlamentului, amendamentele la proiectul Legii bugetului de stat vor putea fi depuse deja începând de miercuri seară, termenul final fiind joi, la ora 20.00. În cursul nopții de joi, amendamentele senatorilor și deputaților vor fi centralizate, astfel încât dezbaterile în comisiile de specialitate…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: