Home » Administratie » În sfârșit, bradul de Crăciun a sosit și la Vaslui – Capitala județului va fi împodobită pentru sărbători … de unguri

În sfârșit, bradul de Crăciun a sosit și la Vaslui – Capitala județului va fi împodobită pentru sărbători … de unguri

de Marian MOCANU

Un imens brad, cu o înălțime de circa 16 metri, va trona și în acest an în centrul Pieței Civice a municipiului Vaslui. Odată cu venirea pomului, au apărut și muncitorii care montează luminile de Crăciun cu care împodobesc copacii și arbuștii din centrul Civic, prilej cu care, în orașul din inima Moldovei poate fi auzit deja dulcele grai unguresc, firma care se ocupă de montarea becurilor fiind tocmai de la Cluj.

Cu foarte mare întârziere, municipiul Vaslui capătă haine de sărbătoare. De câteva zile, echipe de muncitori dau zor la montarea luminilor de Crăciun pe principalele artere ale orașului. Ieri, mare minune mare, a apărut și pomul de Crăciun care, ca și în alți ani, va trona în centrul municipiului Vaslui. Bradul, cu o înălțime de circa 16 metri, a fost adus de la Comănești, județul Bacău, fiind nevoie de un trailer pentru a-l transporta și o macara care să-l pună pe poziție.

Imediat, o mulțime de curioși s-au strâns să admire bradul, fiind atenți la orice mișcare a muncitorilor care-l completau cu crengi special aduse, pentru aspect. De altfel, Centrul Civic a municipiului forfotea ieri de activitate, cu atât mai mult cu cât erau prezente și niște echipe de muncitori veniți tocmai de la Cluj pentru a monta luminile pe copacii și arbuștii din zonă și care dialogau între ei în ungurește.

Deocamdată, aprinderea luminilor de Crăciun este programată pentru data de 19 decembrie. Cam târziu, având în vedere că în aproape toate celelalte orașe din țară, luminile au fost aprinse deja de la Moș Nicolae, iar la Bârladul a ținut să îmbrace straiele festive încă de la 1 Decembrie!

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: