Home / Social / Numărul adopțiilor a crescut de cinci ori în ultimii ani, 43 de copii fiind înfiați în 2015

Numărul adopțiilor a crescut de cinci ori în ultimii ani, 43 de copii fiind înfiați în 2015

Numărul adopțiilor la nivelul județului nostru a crescut de cinci ori în ultimii ani, în condițiile în care instanțele de judecată au încuviințat părinților adoptivi 43 de copii în 2015, față de doar nouă acum șase ani, pentru alte încă 91 de cazuri fiind deschisă deja procedura adopției. 

Un număr de 43 de copii din județul Vaslui, cu măsuri de protecție specială din partea statului, au fost adoptați în acest an, în baza unei hotărâri judecătorești, minorii fiind în continuare monitorizați de către autoritățile statului pentru o perioadă de doi ani. Totodată, pentru alți 24 de copii, procedurile adopției sunt foarte avansate, în condițiile în care minorii se află deja în perioada de acomodare la familiile adoptive, cu acordul instanței. De asemenea, în alte 91 de cazuri, autoritățile au deschis procedurile adopției interne, iar 34 de familii au fost atestate în acest an ca apte să adopte copii aflați în sistemul de protecție.

Luate în calcul doar adopțiile efective, numărul acestora a crescut de cinci ori comparativ cu 2009, în special datorită modificări legislației în domeniu, precum și a implicării specialiștilor Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vaslui.

„Creșterea semnificativă a adopțiilor în județul Vaslui este efectul schimbării managementului la nivel de instituție, acum fiind unul mult mai eficient. Sperăm ca și noile modificări legislative, care prevăd reducerea perioadei de adopție de la doi la un an de zile, să vină în sprijinul celor care doresc să înfieze copii aflați acum în grija statului”, a declarat directorul DGASPC Vaslui, Ionel Armeanu.

Cu mici excepții, copii care sunt adoptați au vârsta de până la trei ani și au fost abandonați, de regulă, încă de la naștere, în maternitățile din județ. În ceea ce-i privește de părinții adoptivi, vârsta lor medie este cuprinsă între 35 și 40 de ani , iar printre cauzele care i-au determinat să adopte copii sunt infertilitatea, riscurile unei sarcini pentru mamă, lipsa unui partener, dar și dorința de a mai crește un copil. (Ionuț PREDA)

Numărul adopțiilor la nivelul județului nostru a crescut de cinci ori în ultimii ani, în condițiile în care instanțele de judecată au încuviințat părinților adoptivi 43 de copii în 2015, față de doar nouă acum șase ani, pentru alte încă 91 de cazuri fiind deschisă deja procedura adopției.  Un număr de 43 de copii din județul Vaslui, cu măsuri de protecție specială din partea statului, au fost adoptați în acest an, în baza unei hotărâri judecătorești, minorii fiind în continuare monitorizați de către autoritățile statului pentru o perioadă de doi ani. Totodată, pentru alți 24 de copii, procedurile adopției sunt foarte avansate, în condițiile în care minorii…

Review Overview

About Mihai Vasile

x

Check Also

Două bătrâne au ajuns la spital după ce mașina în care se aflau a fost lovită de un alt autoturism

Două bătrâne, de 63 și ...

CJ-ul se retrage din Asociația de Dezvoltare Zona Metropolitană Vaslui

Consiliul Județean (CJ) Vaslui se ...

Sprijin financiar de 1.000 lei pentru șomerii înregistrați în evidențele AJOFM Vaslui

Șomerii înregistrați în evidențele Agenției Județene ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: