Google+
Home » National » Prejudiciu urias intr-un nou dosar cu despagubiri: 136 de milioane de euro. Dan Andronic, Remus Truica si Andrei Marcovici, retinuti de DNA/ In dosar este implicat si Printul Paul

Prejudiciu urias intr-un nou dosar cu despagubiri: 136 de milioane de euro. Dan Andronic, Remus Truica si Andrei Marcovici, retinuti de DNA/ In dosar este implicat si Printul Paul

Un nou dosar cu prejudiu urias instrumentat de DNA in cazul retrocedarilor ilegale: 136 de milioane de euro. Procurorii DNA au facut miercuri dimineata perchezitii la domiciliul lui Remus Truica si la alte persoane si sedii de firme, iar dupa-amiaza au fost dusi cu mandat la audieri la DNA Brasov mai multi oameni de afaceri. In dosar ar fi implicat si Printul Paul. Omul de afaceri Remus Truica, jurnalistul Dan Andronic (EVZ) si si Marius Marcovici (fost consilier al lui Tariceanu) au fost retinuti, miercuri, de procurorii DNA, potrivit Agerpres. Tot miercuri a ajuns la DNA Brasov Claudiu Lucian Mateescu (director general Impact).

Ora 05:00 Dan Andronic, directorul EVZ, a fost retinut de DNA (televiziuni)

Ora 00:10 Omul de afaceri Remus Truica, retinut de procurorii DNA, potrivit Agerpres.
Ora 22.50 Dan Andronic a fost adus la sediul DNA pentru a fi audiat

Jurnalistul Dan Andronic a fost adus, miercuri seara, la sediul DNA Brasov pentru a fi audiat de procurori in dosarul privind retrocedarile ilegale cu prejudiciu estimat la 136 de milioane de euro, anunta Agerpres. Au mai fost adusi miercuri pentru audieri la DNA Brasov in acest dosar omul de afaceri Remus Truica, Marius Marcovici, fost consilier a lui Calin Popescu-Tariceanu, si Claudiu Lucian Mateescu, director general Impact.

Ora 21.38 Avocatul Robert Rosu, partener in societatea de avocatura Tuca Zbarcea & Asociatii, a primit mandat si este in drum spre DNA Brasov, pentru a da declaratii in acest dosar.

Potrivit articolului citat din Cotidianul, avocatul ar fi intocmit contractul prin care Paul Lambrino isi cesiona drepturile litigioase catre firma controlata de Remus Truica si administrata de Marius Andrei Marcovici.

Ora 20.05 Marius Marcovici a fost retinut miercuri de procurorii DNA Brasov, au declarat pentru Agerpres surse judiciare.

El a fost scos incatusat din sediul DNA in cursul serii.

Ora 17.00: Remus Truica a fost adus in jurul orei 17.00 la sediul DNA Brasov, unde va fi audiat de procurori. Tot miercuri au ajuns la DNA Brasov si Marius Marcovici (fost consilier al lui Tariceanu) si Claudiu Lucian Mateescu (director general Impact).

Ora 16.53: Informatia potrivit careia si un avocat de la o casa de avocatura ar fi fost dus cu mandat la DNA Brasov a fost infirmata de reprezentantii societatii

Ora 15.23: Dan Andronic, directorul Evenimentul Zilei, va fi adus si el cu mandat la DNA Brasov (surse judiciare). Procurorii i-au perchezitionat astazi domiciliul si o casa de vacanta. Dan Andronic nu a raspuns la apeluri pentru a afla pozitia sa.

Ora 15.16: Printul Paul, internat la Spitalul din Ploiesti, dupa ce i s-a facut rau cand mergea spre DNA Brasov (Mediafax)

Ora 15.10: Remus Truica va fi adus cu mandat la DNA Brasov (Agerpres), alaturi de Claudiu Lucian Mateescu, director general al firmei de imobiliare Impact

Ora 14.04: La DNA Brasov a fost adus Marius Andrei Marcovici, fost consilier personal al premierului Tariceanu si asociat cu Remus Truica. Marcovici a fost administrator la una dintre firmele lui Truica, TRG Agent de Asigurare, potrivit Cotidianul. Cotidianul arata intr-un articol din 2012 ca “inainte de a fi recunocut de instantele romanesti ca apartinand Casei Regale din Romania, printul Paul de Romania si-a vandut drepturile litigioase catre firma Reciplia SRL, reprezentata, in contractul cu acesta, de Remus Truica. Reciplia SRL a fost infiintata in 14 decembrie 2005, avand ca unic actionar un offshore, Reciplia LTD, iar la 11 luni de la infiintare, Reciplia SRL a cumparat toate drepturile litigioase ale printului Paul. Compania Reciplia SRL este administrata de nimeni altul decat Marius Andrei Marcovici”.

Ora 13.54: Printul Paul ar fi vizat, potrivit unor surse judiciare citate de Agepres, in dosarul retrocedarilor ilegale in care procurorii DNA fac azi perchezitii, printre care si la domiciliul omului de afaceri Remus Truica. Dosarul este instrumentat de DNA Brasov si a fost disjuns din cel al lui Viorel Hrebenciuc.

Ora 13.52: Prejudiciul estimat de DNA in noul dosar este de 136 milioane de euro, potrivit unor surse judiciare. DNA a anuntat intr-un comunicat de presa ca infractiunile de coruptie ar fi fost comise in perioada 2006 – 2015.

Context

Remus Truica a fost omul de incredere al lui Adrian Nastase in mandatul de premier al acestuia, devenind ulterior un controversat om de afaceri. El este suspect si in dosarul creditelor ilegale de la BRD.

Sursa: hotnews.ro

Comments

comments

Un nou dosar cu prejudiu urias instrumentat de DNA in cazul retrocedarilor ilegale: 136 de milioane de euro. Procurorii DNA au facut miercuri dimineata perchezitii la domiciliul lui Remus Truica si la alte persoane si sedii de firme, iar dupa-amiaza au fost dusi cu mandat la audieri la DNA Brasov mai multi oameni de afaceri. In dosar ar fi implicat si Printul Paul. Omul de afaceri Remus Truica, jurnalistul Dan Andronic (EVZ) si si Marius Marcovici (fost consilier al lui Tariceanu) au fost retinuti, miercuri, de procurorii DNA, potrivit Agerpres. Tot miercuri a ajuns la DNA Brasov Claudiu Lucian Mateescu…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: