Home » Justitie » Traficanții Crăciun și Bîgu rămân în arest preventiv

Traficanții Crăciun și Bîgu rămân în arest preventiv

de Marian MOCANU

Judecătorii Tribunalului Vaslui au prelungit, ieri, mandatele de arestare ale celor doi tineri din Vinderei care au cultivat canabis în propria curte. Cu toate că sunt conștienți de gravitatea acuzațiilor de trafic și deținere de droguri, precum și de trafic cu minori, Tudorel Bîgu și Petrică Crăciun au fi vrut să scape de arestul preventiv și să fie plasați în arest la domiciliu.

Procurorii DIICOT au descoperit în luna octombrie, din întâmplare, la locuințele a doi tineri din Vinderei o cultură de canabis. Procurorii au percheziționat locuințele celor doi pentru că-i bănuiau de trafic de minori, nicidecum de trafic de droguri. Tudorel Bîgu a fost arestat preventiv, sub acuzațiile de trafic de minori, trafic de droguri și posesie de droguri în vederea consumului propriu, în tip ce partenerul său, Petrică Crăciun, este acuzat doar de trafic de droguri. Magistrații Tribunalului Vaslui au prelungit, cu încă 30 de zile, mandatele de arestare a celor doi tineri „afaceriști”.

Tudorel Bâgu este acuzat că a convins o tânără de doar 16 ani, cu care ocazional întreținea relații sexuale, să se prostitueze. Ulterior, pentru a face rost de bani, individul o oferea, contra unor sume modice, unor bărbați din Bârlad sau Berești, județul Galați, dornici de partide de sex cu fete tinere, și-și păstra mare parte din bani. Nu s-a mulțumit cu atât și împreună cu Crăciun, dornici de senzații mai tari, cei doi consumau și droguri pe care, se pare, le ofereau și tinerei în schimbul favorurilor sexuale. Bîgu a adus din Spania semințe de canabis pe care le-a plantat în curtea lui Crăciun, unde a înființat o adevărată plantație. Plantele erau sădite la vedere, chiar lângă gard, însă nimeni dintre vecini nu și-a dat seama de existența culturii de „cânepă sălbatică”.

Doar întâmplarea a făcut ca plantația de canabis să fie descoperită de procurorii DNA. În timpul percheziției la domiciliile celor doi, un polițist a observat plantele. În casa lui Crăciun s-au găsit nu mai puțin de 14,65 kg de canabis, o parte fiind deja uscat și pregătit pentru livrare.

În timpul anchetei, Petrică Crăciun, chiar dacă a recunoscut că a avut relații sexuale cu minora în vârstă de 16 ani, nu a recunoscut și acuzațiile de trafic de droguri. El le-a declarat anchetatorilor că „iarba” din curtea sa ar fi fost plantată de Bîgu fără știrea sa, pe când era plecat la muncă în străinătate. Reîntors acasă, Crăciun nu și-a dat seama ce plante are în ogradă, considerându-le niște buruieni crescute pe lângă gard, pe care voia chiar să le taie!

de Marian MOCANU Judecătorii Tribunalului Vaslui au prelungit, ieri, mandatele de arestare ale celor doi tineri din Vinderei care au cultivat canabis în propria curte. Cu toate că sunt conștienți de gravitatea acuzațiilor de trafic și deținere de droguri, precum și de trafic cu minori, Tudorel Bîgu și Petrică Crăciun au fi vrut să scape de arestul preventiv și să fie plasați în arest la domiciliu. Procurorii DIICOT au descoperit în luna octombrie, din întâmplare, la locuințele a doi tineri din Vinderei o cultură de canabis. Procurorii au percheziționat locuințele celor doi pentru că-i bănuiau de trafic de minori, nicidecum…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Tehno Redactor