Home / World / Ungaria fabrică în închisori sârmă ghimpată pentru un gard la granița cu România și pentru export

Ungaria fabrică în închisori sârmă ghimpată pentru un gard la granița cu România și pentru export

Deținuții dintr-un penitenciar situat în Budapesta fabrică sârmă ghimpată pentru a fi utilizată la eventuala construire a unui gard la frontiera Ungariei cu România sau pentru export în țări precum Macedonia și Slovenia, tot pentru proiecte de bariere metalice antiimigrație. 

Cei 710 deținuți ai Penitenciarului Marianosztra, situat la periferia nordică a orașului Budapesta, fabrică sârmă ghimpată pentru gardurile închisorilor și pentru barierele metalice construite în ultimele luni de numeroase țări europene, inclusiv de Ungaria, pentru limitarea tranzitului imigranților care fug din Orientul Mijlociu și din Africa.

Slovenia și Macedonia au comandat recent sârmă ghimpată fabricată în Penitenciarul Marianosztra.

Inițial, Ungaria a fost nevoită să importe sârmă ghimpată pentru construirea de garduri la frontiera cu Serbia și Croația. Acum, deținuții au produs suficientă sârmă pentru închiderea întregii granițe a Ungariei cu România, în caz de necesitate, explică Gyorgy Bakondi, comisar pentru Situații de urgență în cadrul Ministerului ungar de Interne.

“Dacă va fi necesar, putem folosi sârma ghimpată produsă aici pentru instala rapid un gard” la frontiera cu România, a declarat el.

Deocamdată, Guvernul Viktor Orban nu a decis dacă va instala gard pe întregul segment al frontierei cu România.

Bakondi a precizat că Ungaria a exportat deja în Macedonia 100 de kilometri de sârmă ghimpată, pentru construirea unui gard la frontiera cu Grecia. “Ungaria a vândut sârmă ghimpată și în Slovenia; putem exporta și în alte țări dacă avem comenzi”, a precizat oficialul ungar.

Guvernul Ungariei are un plan pentru construirea unui gard metalic la frontiera cu România, urmând să fie activat în caz de necesitate, anunța în noiembrie Janos Lazar, șeful de cabinet al premierului Viktor Orban. “Guvernul Ungariei are un plan pentru construirea unui gard metalic la frontiera cu România, dacă va fi necesar. Aceasta va fi o măsură de ultim resort, dar suntem pregătiți și avem capacitatea de a ridica un nou gard metalic într-un interval scurt”, preciza oficialul ungar.

În contextul valului de imigranți extracomunitari, Ungaria a construit deja garduri metalice la frontierele cu Serbia și cu Croația, semnalând acum câteva luni că ar putea lua măsuri similare pe segmente ale graniței cu România. Partidul naționalist radical Jobbik a cerut Guvernului Viktor Orban să construiască gard pe toată lungimea frontierei cu România. Formațiunea xenofobă a cerut construirea gardului în condițiile în care și Slovenia a început să monteze sârmă ghimpată la granița cu Croația. Acest lucru ar putea determina imigranții care vor să ajungă în Europa Occidentală să aleagă rute alternative, intrând în Ungaria prin România, argumenta Adam Mirkoczki, purtătorul de cuvânt al Jobbik.

Autoritățile ungare au anunțat în septembrie intenția de a construi un gard metalic pe un segment de 70 de kilometri al frontierei cu România, în contextul în care imigranții s-ar putea infiltra pe la capătul barierei construite la granița ungaro-sârbă. Ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto, declara pe 15 septembrie că “gardul ar urma să înceapă de la punctul frontierei dintre Ungaria/Serbia/România și să continue pe o distanță rezonabilă dacă presiunea migrației se mută spre România”. Gardul construit de Ungaria de-a lungul graniței sârbe se termină în zona localității ungare Kübekháza, situată la frontiera cu Serbia și cu România.

Sursa: mediafax.ro

Deținuții dintr-un penitenciar situat în Budapesta fabrică sârmă ghimpată pentru a fi utilizată la eventuala construire a unui gard la frontiera Ungariei cu România sau pentru export în țări precum Macedonia și Slovenia, tot pentru proiecte de bariere metalice antiimigrație.  Cei 710 deținuți ai Penitenciarului Marianosztra, situat la periferia nordică a orașului Budapesta, fabrică sârmă ghimpată pentru gardurile închisorilor și pentru barierele metalice construite în ultimele luni de numeroase țări europene, inclusiv de Ungaria, pentru limitarea tranzitului imigranților care fug din Orientul Mijlociu și din Africa. Slovenia și Macedonia au comandat recent sârmă ghimpată fabricată în Penitenciarul Marianosztra. Inițial, Ungaria…

Review Overview

About Mihai Vasile

x

Check Also

Decizie oficiala: Landurile germane nu mai vor noi inmatriculari de automobile pe benzina si motorina, incepand cu anul 2030

Landurile germane nu vor sa ...

REFERENDUMUL din Ungaria privind cotele de imigranți, INVALID / Viktor Orban a anunțat că va înainta Parlamentului o propunere de amendament constituțional

Biroul Național Electoral (NVI) din ...

The New York Times anunță că o susține pe Hillary Clinton în alegerile prezidențiale din SUA

Cotidianul The New York Times ...

%d blogeri au apreciat: