Google+
Home » Administratie » Deținuții din Penitenciarul Vaslui i-au strâns la un loc pe toți mai-marii județului
Nicolae Toma

Deținuții din Penitenciarul Vaslui i-au strâns la un loc pe toți mai-marii județului

Autoritățile județene caută soluții pentru reintegrarea în societate, după eliberarea din pușcărie, a celor 950 de deținuți încarcerați în prezent în Penitenciarul Vaslui, în acest sens urmând a se organiza diverse activități educative, întâlniri și cursuri de formare profesională.

penitenciarul vasluiAflux de șefi de instituții și reprezentanți de ONG, joi, în clubul Penitenciarului Vaslui, acolo unde conducerea unității a organizat o întâlnire a factorilor de răspundere cu o parte dintre deținuții pușcăriei, în care s-au pus la punct o serie de acțiuni ce vor fi organizate pe viitor pentru persoanele private de libertate. Practic, cei prezenți la întâlnire, printre alții reprezentanții Judecătoriei Vaslui, Serviciului de Probațiuni, Primăria Vaslui, Consiliul Județean, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, Centrul Antidrog, Colegiul Psihologilor, au schițat un program cu unele soluții pentru cei 950 de bărbați, aflați în prezent în pușcăria vasluiană, de a se integra mai ușor atunci când sunt eliberați.
„În urma acestei întâlniri, au fost structurate nevoile reale ale deținuților, activitățile pentru care este nevoie de sprijinul ONG. S-au identificat noi colaboratori care pot îmbogăți oferta de programe și activități educative, de asistență psihologică și asistență socială de la nivelul penitenciarului sau care pot contribui la reintegrarea socială a persoanelor care au executat sancțiuni privative de libertate. Totodată, s-a stabilit un calendar de activități pe baza unor planuri comune de măsuri, centrate pe facilitarea reintegrării persoanelor private de libertate, și s-a constituit o bază de date, un portofoliu cu privire la tipurile de activități desfășurate, categorii de beneficiari și tipuri de servicii oferite de colaboratori”, a declarat purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Vaslui, Nicoale Toma.
Potrivit acestuia, toți cei prezenți la întâlnire și-au manifestat reala disponibilitate de a oferi deținuților, țintit pe nevoile acestora, activități și programe axate pe educație, formare profesională, dezvoltare personală, identificarea unor soluții practice pentru tipurile de probleme cu care se confruntă persoanele private de libertate. (Ionuț PREDA)

About Simona Vasile

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: