Google+
Home » Social » Asistenții maternali pot sta fără emoții
Ionel Armeanu Ștefănică

Asistenții maternali pot sta fără emoții

de Răzvan CĂLIN

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului a reușit să achite toate restanțele salariale și în momentul de față este la zi cu plata tuturor drepturilor bănești ale asistenților maternali profesioniști.

Față de anii anteriori, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vaslui a reușit în momentul de față să nu mai aibă nicio restanță la plata tuturor drepturilor bănești ale asistenților maternali profesioniști. Vorbim aici atât de salariile asistenților maternali, dar și despre indemnizațiile lunare pentru hrană și îmbrăcăminte ale copiilor luați în plasament. După cum se știe, în ultimii trei – patru ani, instituția s-a confruntat deseori cu situația neplăcută de a fi în imposibilitatea de a plăti aceste drepturi bănești asistenților maternali și copiilor. Principala cauză a fost, de fiecare dată, fondurile insuficiente pe care dgaspc firma Vaslui le-a avut la dispoziție. Așa se face că de la un an la altul, se înregistrau restanțe la aceste plăți și pe perioade de câte trei luni chiar.

”Totuși, anul acesta am reușit să ne descurcăm mult mai bine, pentru că am dispus și de fondurile necesare. Așa se face că am reușit să achităm toate restanțele și în prezent suntem la zi cu plata salariilor și indemnizațiilor. Nu avem nici un fel de problemă din acest punct de vedere. Fără îndoială, pe 15 decembrie vom face plățile către toată lumea. Prin urmare, putem spune că anul acesta îl vom încheia fără probleme din acest punct de vedere”, ne-a declarat Ionel Ștefănică Armeanu, directorul DGASPC Vaslui.

În momentul de față, în evidențele DGASPC Vaslui figurează 1.500 de asistenți maternali profesioniști. Un astfel de asistent maternal are un salariu net în valoare de maxim 1.300 de lei. De la 1 decembrie 2015, salariul acestora a fost majorat cu 25%. Pe lângă salariu, asistenții maternali profesioniști mai primesc câte 600 de lei lunar, drept indemnizația pentru hrană și îmbrăcăminte a copilului pe care îl au în grijă.

 

About Razvan Calin

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: