Home / Social / Elefanții din comuna Gherghești!

Elefanții din comuna Gherghești!

de Răzvan CĂLIN

Duminică, Muzeul ”Vasile Pârvan” din Bârlad va organiza la Căminul Cultural din comuna Gherghești o conferință publică axată pe descoperirile paleontologice prețioase din această zonă.

Localnicii din comuna Gherghești sunt invitați să participe la sfârșitul săptămânii în curs la o inedită conferință pe tema elefanților. Nu că în zonă ar fi fost semnalate în ultimul timp asemenea pachiderme, ci este vorba despre o acțiune menită a populariza una dintre cele mai importante descoperiri paleontologice din țară din ultimii ani: părți importante din scheletul unui așa numit deinotherium gigantissimum (un strămoș al actualului elefant) scoase la suprafață într-o locație din apropierea satului Gherghești. Secția de științele naturii din cadrul Muzeul ”Vasile Pârvan” este cea care va organiza această conferință publică duminică, 13 decembrie, de la ora 12, în sala Căminului Cultural din Gherghești.

Laurentiu Ursachi”Vrem să le prezentăm în amănunt localnicilor importanța acestei descoperiri și să le oferim cât mai multe date despre aceste animale care au populat aceste locuri în urmă cu opt – nouă milioane de ani. Vom încerca să le oferim localnicilor cât mai multe informații despre acest sit paleontologic aflat lângă satul dumnealor. Mai ales că este unul foarte valoros, care promite să ne ofere pe viitor și alte descoperiri importante”, ne-a declarat Laurențiu Ursachi, muzeograf la Muzeul ”Vasile Pârvan”.

El este cel care împreună cu asistentul universitar doctor Bogdan Gabriel Rățoi, de la Universitatea ”Al. I. Cuza” Iași și istoricul Cristian Onel, vor susține conferința de la Gherghești.

Scheletul parțial de deinotherium gigantissimum a fost descoperit la Gherghești în luna iunie a anului în curs. După aproape trei luni de muncă asiduă, experții muzeului bârlădean au reușit să preleveze de la fața locului elemente osteologice valoroase: dentiția superioară și inferioară completă, părți din cutia craniană, vertebre cervicale și membrele anterioare. Tot acest material paleontologic este actualmente în custodia muzeului bârlădean, experții de aici muncind din greu și cu migală la prelucrarea, reîntregirea și conservarea acestuia. Muzeul ”Vasile Pârvan” intenționează ca în primăvara anului viitor (în luna mai, cel mai probabil) să fie expuse publicului larg o parte din osemintele descoperite în situl paleontologic de la Gherghești.

de Răzvan CĂLIN Duminică, Muzeul ”Vasile Pârvan” din Bârlad va organiza la Căminul Cultural din comuna Gherghești o conferință publică axată pe descoperirile paleontologice prețioase din această zonă. Localnicii din comuna Gherghești sunt invitați să participe la sfârșitul săptămânii în curs la o inedită conferință pe tema elefanților. Nu că în zonă ar fi fost semnalate în ultimul timp asemenea pachiderme, ci este vorba despre o acțiune menită a populariza una dintre cele mai importante descoperiri paleontologice din țară din ultimii ani: părți importante din scheletul unui așa numit deinotherium gigantissimum (un strămoș al actualului elefant) scoase la suprafață într-o…

Review Overview

About Razvan Calin

x

Check Also

Casa Județeană de Pensii Vaslui a plătit în luna ianuarie ajutoare de deces de 2,2 peste milioane lei

În prima lună a acestui an, la nivelul Casei ...

Coronavirusul dă peste cap Târgul de Primăvară. Mai multe activități dedicate mărțișorului au fost anulate

de Dănuț CIOBANU  Epidemia de coronavirus care se extinde ...

Pensionarii vor pensii mai mari și contestă la Tribunalul Vaslui deciziile de pensionare

de Dănuț CIOBANU  Zeci de pensionari au formulat contestații ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: